Ρώσοι διαμαρτυρήθηκαν κατά του Πούτιν στη Σόφια


Μάρτιος 8, 2022. Ελλάδα.

Αρκετές δεκάδες Ρώσοι που ζουν στη Βουλγαρία διαδήλωσαν στη Σόφια για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον πόλεμο της κυβέρνησης Πούτιν κατά της Ουκρανίας. 

Οι περισσότεροι κρατούσαν χειροποίητες αφίσες διακοσμημένες με τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας - μπλε και κίτρινο. 

Αναγράφονται σε αυτές: «Είμαι Ρώσος και είμαι εναντίον του Πούτιν. Μην είσαι αδιάφορος!»

«Είμαι από την Ρωσία. Είμαι εναντίον του Πούτιν. Είμαι κατά του πολέμου. Λατρεύω την Ουκρανία». «Όχι σε πόλεμο» και άλλα.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μπροστά από το Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο Πληροφόρησης στην οδό  Σίπκα, όπου μια νεαρή Ρωσίδα βγήκε μόνη της για να διαμαρτυρηθεί για τον Πούτιν πριν από τέσσερις ημέρες . 

Υπήρχαν πολύ περισσότεροι άνθρωποι σήμερα. Ο Αλεξάντερ Στόσκι από τη Μόσχα είπε στο BGNES: 

«Μιλώ ενάντια στις επιθετικές ενέργειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο πρόσωπο του δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν. Είμαι κατά του πολέμου γιατί είναι ενάντια στις ηθικές μου αρχές. Έχω πολλούς φίλους στην Ουκρανία, όπως οι περισσότεροι απλοί Ρώσοι. Για μένα, αυτό που συμβαίνει εκεί είναι καθαρή ντροπή. Οι ενέργειες κατά της Ουκρανίας δεν μπορούν να περιγραφούν. Σοκαρίστηκα όταν ξεκίνησαν όλα. Δεν μπορούσα να το πιστέψω».


Ο Στόκι επέκρινε δριμύτατα την καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων κατά του πολέμου στη Μόσχα και σε άλλες ρωσικές πόλεις, όπου συνελήφθησαν χιλιάδες. 

«Όταν βλέπω έναν αστυνομικό να προσπαθεί να σβήσει το σήμα του «Όχι στον πόλεμο», δείχνει την αποκρουστική φύση του σημερινού καθεστώτος στη Ρωσία», είπε.

 «Ένας τεράστιος αριθμός Ρώσων βγαίνει στους δρόμους, παρά τις πιέσεις, την καταστολή και τις συλλήψεις ανθρώπων όλων των ηλικιών. Ο κόσμος διαμαρτυρήθηκε ειρηνικά για να εκφράσει τις απόψεις του και να υποστηρίξει την Ουκρανία και τους Ουκρανούς».

Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από το κίνημα  «Για Μια Ελεύθερη Ρωσία». Ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο από Ρώσους που ζουν στη Βουλγαρία που αντιτίθενται στις πολιτικές του Κρεμλίνου, γράφει βουλγαρικό δημοσίευμα.

Sega- segabg.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr