Δύο αμερικανικά πυρηνικά βομβαρδιστικά από τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας πέρασαν στην Ελλάδα


Μάρτιος 8, 2022. Ελλάδα.

Σόφια.

Δύο αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52 «Stratofortres» πραγματοποίησαν περιοδεία στον βουλγαρικό ουρανό αργά χθες το απόγευμα, σύμφωνα με στοιχεία της πλατφόρμας παρακολούθησης αεροσκαφών Flightradar24, αναφέρει η bTV .

Τα αεροσκάφη, ένα εκ των οποίων έχει το διακριτικό κλήσης «Gorgon» 12, απογειώθηκαν από τη Μεγάλη Βρετανία. Έχουν περάσει από την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Τσεχία, τη Σλοβακία και την Ουγγαρία, έκαναν μια στροφή πάνω από τη Ρουμανία και βρέθηκαν στον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας, πραγματοποίησαν αρκετές περιοδείες στην Ανατολική Βουλγαρία, στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Ελλάδα και την Ιταλία.

Το B-52, μαζί με το ρωσικό αντίστοιχο Tu-95, είναι ένα από τα παλαιότερα ενεργά μαχητικά αεροσκάφη στον κόσμο.

Ωστόσο, τα μηχανήματα έχουν αναβαθμιστεί επανειλημμένα με τα πιο πρόσφατα ηλεκτρονικά και χρησιμοποιούνται πλέον όχι τόσο για τυπικούς βομβαρδισμούς, αλλά ως πλατφόρμα για την εκτόξευση πυραύλων κρουζ έξω από την αντιαεροπορική άμυνα του εχθρού.


Flightradar24


Η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία έχει πολλές επιτυχημένες αποστολές στο Βιετνάμ, το Ιράκ, τη Γιουγκοσλαβία κ.λπ. Μπορεί επίσης να φέρει πυρηνικά όπλα.

 

Αυτοκινητοπομπή προς την Ελλάδα

 

Το Βουλγαρικό Υπουργείο Άμυνας ενημέρωσε ότι σήμερα αυτοκινητοπομπή κινείται από το πεδίο εκπαίδευσης Novo Selo προς την Ελλάδα, μεταφέροντας οχήματα μάχης πεζικού.

Το κομβόι συνδέεται με την εκ περιτροπής σχηματισμό του αμερικανικού στρατού, ο οποίος συμμετέχει στην κοινή βουλγαροαμερικανική εκπαίδευση «Joint Training» στο πεδίο εκπαίδευσης «Novo Selo».

Η κοινή εκπαίδευση πραγματοποιείται από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους στο πλαίσιο των κοινών ασκήσεων του Βουλγαρικού Στρατού στη χώρα και στο εξωτερικό που προγραμματίστηκαν για το 2021. Σχηματισμοί του Αμερικανικού Στρατού στην Ευρώπη συμμετέχουν σε αυτήν εκ περιτροπής.

Στην «Κοινή Εκπαίδευση» συμμετέχουν δυνάμεις και πόροι από το Υπουργείο Άμυνας, τις δομές υπό την άμεση εποπτεία του Υπουργού Άμυνας και του Βουλγαρικού Στρατού. Οι κοινές ασκήσεις αυξάνουν τη μαχητική ικανότητα των βουλγαρικών ενόπλων δυνάμεων και συμβάλλουν στη διαλειτουργικότητα σε εθνικό και συμμαχικό σχήμα.

dnes.dir.bg

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr