Η ΕΕ ενισχύει την αποστολή της στο Κοσσυφοπέδιο - υποστηρίζει τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ και την τοπική αστυνομία


Μάρτιος 16, 2022. Ελλάδα.

 

Η αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το κράτος δικαίου στο Κοσσυφοπέδιο (EULEX) ανακοίνωσε ότι θα στείλει άλλους 92 αστυνομικούς για να υποστηρίξουν τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ και την τοπική αστυνομία.

Η EULEX, η οποία ξεκίνησε τη θητεία της μετά την κήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου το 2008, έχει 105 Πολωνούς αστυνομικούς σε αποστολή να επέμβουν σε δύσκολες καταστάσεις.

Η νέα 92μελής μονάδα της Ευρωπαϊκής Χωροφυλακής (EUROGENDFOR) αποτελείται από αστυνομικούς από την Πορτογαλία, τη Γαλλία και την Ιταλία και θα αναπτυχθεί προσωρινά.

Η εκπρόσωπος της EULEX, Ιωάννα Λαχανά, εξήγησε ότι η νέα μονάδα αναπτύχθηκε ως απάντηση στις ανάγκες της αποστολής για ανάπτυξη επιπρόσθετων δυνάμεων στο πεδίο και για καλύτερη υποστήριξη των ομολόγων του Κοσσυφοπεδίου, εάν απαιτείται.

«Ωστόσο, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία βάζει τα πάντα σε διαφορετικό πρίσμα», είπε η Λαχανά στο βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη διπλασιάσει την ειρηνευτική της δύναμη στη Βοσνία, στέλνοντας άλλα 500 μέλη ως προληπτικό μέτρο μετά την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, ανέφερε το Reuters επικαλούμενο το Agerpres.

Το ΝΑΤΟ έχει 3.770 στρατιώτες στο Κοσσυφοπέδιο, κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου περίπου 50.000 Σέρβοι αρνούνται να αναγνωρίσουν τις αρχές του Κοσσυφοπεδίου.

agerpres.ro

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr