Σκόπια: "Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση"


φωτογραφία:mia.mk

Μάρτιος 25, 2022. Ελλάδα.

  Παρουσία της Προέδρου της Ελλάδος Κατερίνας Σακελλαροπούλου, υπουργών της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και της υπουργού Άμυνας της Γαλλίας  Φλοράνς Παρλί, αλλά και παρουσία του κοινού, μετά από διάλειμμα δύο ετών, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα σήμερα το πρωί για την ανεξαρτησία της Ελλάδας,  γράφει η Βέτσερ των Σκοπίων επικαλούμενη τον ανταποκριτή του ΜΙΑ στην Αθήνα.

Μετά από ένα διάλειμμα δύο ετών λόγω της πανδημίας, οι Έλληνες είχαν σήμερα την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την παρέλαση, ωστόσο το κέντρο της Αθήνας βρισκόταν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και το κοινό μακριά από την τελετή και τη Βουλή των Ελλήνων.



Φέτος δεν υπήρχαν περιορισμοί για το κοινό, υπήρχε μόνο απλή σύσταση στους πολίτες που θα παρακολουθήσουν την παρέλαση να φορούν μάσκα.



Εκτός από τεθωρακισμένα, η Προεδρική Φρουρά, πεζικό κ.λπ., μαζί με άλλα πολεμικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, πέταξαν πάνω από την Αθήνα γαλλικά αεροσκάφη Rafale που έφτασαν πρόσφατα στην Ελλάδα.



Η Πρόεδρος της Ελλάδος Κατερίνα Σακελλαροπούλου δήλωσε μετά την παρέλαση ότι η επέτειος της εξέγερσης «μας υπενθυμίζει ότι τα έθνη παίρνουν τη θέση τους στον χάρτη της ιστορίας με πίστη στη δική τους δύναμη, ενότητα και πάθος για ελευθερία».

«Το παράδειγμα των αγωνιστών του 1821 μας εμπνέει στη διαρκή υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας», είπε η Σακελλαροπούλου.

Το 2020 και το 2021, στις 25 Μαρτίου, η Ελλάδα είχε μπει σε καραντίνα λόγω του κορωνοϊού και η παρέλαση πριν από δύο χρόνια ακυρώθηκε, πέρυσι, για το ιωβηλαίο της Ελλάδας, που σηματοδότησε τα 200 χρόνια από την εξέγερση της ανεξαρτησίας, η παρέλαση ήταν χωρίς ακροατήριο, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας και υγειονομικά πρωτόκολλα, με περιορισμένο αριθμό εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης και υψηλόβαθμους καλεσμένους.

vecer.press

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr