Η Βουλγαρία δεν θα στείλει μαχητές στην Ουκρανία

Τα αποθέματα σιτηρών και καυσίμων παρακολουθούνται ώστε να μην υπάρχει έλλειψη


Μάρτιος 9, 2022. Ελλάδα.

Σόφια.

Η Βουλγαρία δεν θα στείλει μαχητές στην Ουκρανία, διαβεβαίωσε η Λένα Μπορισλάβοβα, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Κιρίλ Πέτκοφ.



"Αυτή είναι η θέση που εκπροσωπεί η κυβέρνηση. Δεν έχει συζητηθεί με κανέναν τρόπο στο σημερινό Συμβούλιο Υπουργών", είπε η Μπορισλάβοβα.

Όσον αφορά τη ροή προσφύγων από την Ουκρανία, επιβεβαίωσε ότι η Βουλγαρία εντάσσεται στην ευρωπαϊκή υποστήριξη για την Οδηγία Προσωρινής Προστασίας.


«Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε η παροχή βραχυπρόθεσμης ανθρωπιστικής βοήθειας, αρχικά για τρεις μήνες, που θα παρασχεθεί σε πολίτες της Ουκρανίας που εισήλθαν στην επικράτειά μας, οι οποίοι δεν έχουν σπίτι, προστασία και μέσα επιβίωσης θα προσφέρονται 40 λέβα την ημέρα για διάστημα 3 μηνών», εξήγησε η επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου.

Η Μπορισλάβοβα πρόσθεσε ότι αυτό το μέτρο θα στηρίξει και την τουριστική βιομηχανία στη χώρα μας, καθώς θα μπορεί να προσεγγίσει ξενοδόχους που έχουν ενταχθεί στο σχέδιο της κυβέρνησης για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Μέτρα για τις τιμές στα σιτηρά και το λάδι και τα καύσιμα

Η Μπορισλάβοβα είπε επίσης ότι κατά τη σημερινή συνάντηση συζητήθηκαν τα μέτρα για την εξασφάλιση επαρκούς διαθεσιμότητας σιτηρών στη χώρα, καθώς και οι τιμές του λαδιού, για τα οποία υπάρχει αύξηση.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το κρατικό αποθεματικό, παρακολουθούνται οι διαθέσιμες ποσότητες για να μην υπάρξουν κρίσεις, οι ποσότητες αυξάνονται, επίσης έχουμε συνεχή επαφή με τους εκπροσώπους της Lukoil για να διασφαλίσουμε ότι υπάρχουν επαρκείς ποσότητες και συνεχείς προμήθειες καυσίμων, ώστε ο πληθυσμός της Βουλγαρίας να μην αντιμετωπίζει δυσκολίες», είπε η Λένα Μπορισλάβοβα σύμφωνα με το BTA.

dnes.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr