Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ πηγαίνει εσπευσμένα σε Βουλγαρία και Σλοβακία

 


Μάρτιος 17, 2022. Ελλάδα.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, σε περιοδεία του στην Ευρώπη θα επισκεφθεί, ιδιαίτερα, τη Σλοβακία και τη Βουλγαρία για να συζητήσει με τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ την αντιμετώπιση του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία, όπως αναφέρει βουλγαρικό δημοσίευμα επικαλούμενο το BBC.

Όπως σημειώνεται, οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε συνομιλίες με συμμάχους που διαθέτουν συστήματα αεράμυνας (S-300) με τα οποία οι Ουκρανοί ξέρουν πώς να τα δουλεύουν - και είναι πολύ πιθανόν ότι τα συστήματα αεράμυνας θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν στη Σλοβακία και τη Βουλγαρία», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ.


«Η πρόοδος των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία είναι γενικά στάσιμη», δήλωσε ο ίδιος στα μέσα ενημέρωσης.

«Οι Ρώσοι εκτόξευσαν περισσότερους από 980 πυραύλους. Ο ρωσικός στρατός έχει αφιερώσει το 75% του συνολικού τάγματος του σε τακτικές ομάδες στην εισβολή. Στη νότια Ουκρανία, ρωσικά πολεμικά πλοία βομβαρδίζουν περιοχές γύρω από την Οδησσό και υπάρχει αυξημένη ναυτική δραστηριότητα στη Βόρεια Μαύρη Θάλασσα. Η Μαριούπολη είναι απομονωμένη. Στο βορρά, οι ρωσικές επιθέσεις είναι γενικά στάσιμες κοντά στο Κίεβο», όπως σημειώνεται.

Dnes.dir.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr