Η Ρωσία κήρυξε ‘καθεστώς σιωπής’ στην Ουκρανία


Μάρτιος 5, 2022. Ελλάδα.

Μόσχα.

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε καθεστώς σιωπής για την εκκένωση αμάχων από τη Μαριούπολη και τη Βολνοβάκα.

Από τις 10 π.μ. ώρα Μόσχας στις 5 Μαρτίου, η Ρωσία κηρύσσει καθεστώς σιωπής και ανοίγει ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την έξοδο αμάχων από τη Μαριούπολη και τη Βολνοβάκα. Αυτό ανέφερε στο Lenta.ru  ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν συμφωνηθεί ανθρωπιστικοί διάδρομοι και οδοί εξόδου με την ουκρανική πλευρά.

Ο Μιχαήλ Ποντόλιακ, εξάλλου, σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας  Βολοντιμίρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι, σύμφωνα με το Κίεβο , περίπου 200.000 άμαχοι θέλουν να φύγουν από τη Μαριούπολη και 20.000 Βολνοβάκα.

Στις 5 Μαρτίου, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία δεν σκοπεύει να διαμελίσει την Ουκρανία, με την ειδική επιχείρηση για την προστασία του Ντονμπάς.


Η έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης για την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας έγινε γνωστή στις 24 Φεβρουαρίου. Σε μια ομιλία του προς τους Ρώσους, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η Μόσχα αναγκάστηκε να λάβει τέτοιες ενέργειες λόγω της δύσκολης κατάστασης στις Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ (DPR και LPR), γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.

lenta.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr