Ρωσία: Περιορισμός στις αγορές αγαθών ανά άτομο


Μάρτιος 5, 2022. Ελλάδα.

 

Οι μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής επιτρέπεται να περιορίζουν την πώληση ενός αριθμού αγαθών με ελάχιστο περιθώριο ανά άτομο προκειμένου να καταπολεμήσουν τις ελλείψεις που παρατηρούνται, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου.

«Για να μην παραβιαστεί η λογική των αποφάσεων που αναπτύχθηκαν από τους λιανοπωλητές τροφίμων και τις αρχές, και για να εξασφαλιστεί στους πολίτες η ευκαιρία να αγοράσουν προϊόντα σε προσιτές τιμές, οι αλυσίδες προσφέρθηκαν να τους δώσουν την ευκαιρία, με γνώμονα την πραγματική κατάσταση, εάν χρειαστεί, να περιορίσουν την πώληση ορισμένων αγαθών με ελάχιστο περιθώριο σε ένα άτομο»,  αναφέρει  το μήνυμα.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι σε αρκετές περιφέρειες, ίσως από πανικό, Ρώσοι πολίτες αγοράζουν σημαντικό όγκο καταναλωτικών αγαθών «προφανώς μεγαλύτερο από τον αναγκαίο για προσωπική κατανάλωση», όπως σημειώνεται.

Επίσης, το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου συνέστησε στους  Ρώσους παραγωγούς να αναστείλουν προσωρινά την αποστολή ρωσικών λιπασμάτων για εξαγωγή.

russian.rt.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr