Τουρκία: Συνεχίζονται οι έρευνες για νάρκες στο Βόσπορο


Μάρτιος 26, 2022. Ελλάδα.

Κωνσταντινούπολη.

Μετά την καταστροφή της θαλάσσιας νάρκης, η οποία προσδιορίστηκε ως παλαιού σοβιετικού τύπου έπειτα από εξέταση που πραγματοποίησε η ομάδα SAS ( τουρκική υποβρύχια άμυνα) στον Βόσπορο, το ναρκαλιευτικό TCG Akçay (M-270) έφθασε επίσης στη θαλάσσια περιοχή για να συμμετάσχει στην αναζήτηση άλλων πιθανών απειλών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν, η ομάδα SAS μεταφέρθηκε στην περιοχή μετά από αναφορά ότι «εντοπίστηκε ένα αντικείμενο που μοιάζει με νάρκη» από εμπορικό πλοίο ανοιχτά του Βοσπόρου τις πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, το εν λόγω αντικείμενο μεταφέρθηκε σε ασφαλή περιοχή και αφού εξετάστηκε διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για νάρκη. 


Η ομάδα SAS εξουδετέρωσε τη νάρκη, η οποία διαπιστώθηκε ότι ήταν παλαιού τύπου.

Οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν το νυχτερινό ψάρεμα στον Εύξεινο Πόντο έπειτα από τον εντοπισμό της θαλάσσιας νάρκης, η απόφαση ανακοινώθηκε από  το υπουργείο Γεωργίας και Δασών όπως αναφέρει ο τούρκικος ιστότοπος ensonhaber.com.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr