Μαριούπολη: Η Γαλλία σχεδιάζει ανθρωπιστική επιχείρηση με την Τουρκία και την Ελλάδα


Μάρτιος 26, 2022. Ελλάδα.

Η Γαλλία σχεδιάζει ανθρωπιστική επιχείρηση με την Τουρκία και την Ελλάδα για την απομάκρυνση ανθρώπων από την ουκρανική πόλη Μαριούπολη, μετέδωσε το DPA.

Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε το σχέδιο χθες το βράδυ μετά τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.

Υπάρχουν ήδη συγκεκριμένες συνομιλίες με τον δήμαρχο της Μαριούπολης και συντονισμός με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είπε ο Μακρόν.

Απαιτούνται επίσης διαβουλεύσεις με τη Ρωσία, τα στρατεύματα της οποίας πολιορκούν την πόλη εδώ και εβδομάδες.

Σύμφωνα με το Μέγαρο των Ηλυσίων, η Γαλλία βρίσκεται σε επαφή με τις ουκρανικές αρχές, τους  Έλληνες και τους Τούρκους και αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς για να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες.

Η δράση αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με το Παρίσι.

Ο Μακρόν είπε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ότι σκοπεύει να έχει συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν τις επόμενες ημέρες για την κατάσταση με την Ουκρανία και την πρωτοβουλία να βοηθήσει τους ανθρώπους στη Μαριούπολη να φύγουν από την πόλη, ανέφερε το Reuters.

«Θα μιλήσω με τον Πούτιν τις επόμενες 48 με 72 ώρες για να οριστικοποιήσω τις λεπτομέρειες. Το θέμα είναι επείγον», είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

dnes.dir.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr