Ρωσικές δυνάμεις αποσύρονται από στρατηγική περιοχή στη Συρία λόγω ιρανικής παρουσίας


Μάρτιος 29, 2022. Ελλάδα.

Ενημερωμένες πηγές είπαν στο Syria TV ότι 12 ρωσικά στρατιωτικά οχήματα, με 115 Ρώσους στρατιώτες καθώς και μέλη της ρωσικής παραστρατιωτικής ομάδας Βάγκνερ, αποσύρθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες από την περιοχή των στρατιωτικών αποθηκών ‘Μοχίν’ ανατολικά της Χομς.

Όπως σημειώνεται τα στρατιωτικά φορτηγά μετέφεραν εξοπλισμό επικοινωνιών, ωστόσο, οι πηγές δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν τον λόγο της ξαφνικής απόσυρσης της Ρωσίας από το συριακό στρατηγικό συγκρότημα και αν  αυτή σχετίζεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι πηγές επιβεβαίωσαν ότι η υποχώρηση πραγματοποιήθηκε προς το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Παλμύρας, στο οποίο υπάρχουν πολλά ρωσικά ελικόπτερα.

Εικάζεται ότι η απομάκρυνση των Ρώσων έρχεται ως συνέπεια της αύξησης της ιρανικής παρουσίας που εκπροσωπείται από την πολιτοφυλακή των Φρουρών της Επανάστασης και η λιβανική Χεζμπολάχ, μέσα και γύρω στις αποθήκες, κάτι που δηλώνει ότι έγινε παράδοση στις ιρανικές πολιτοφυλακές, σύμφωνα με τις πηγές.

Τα τελευταία χρόνια, οι ρωσικές δυνάμεις επέβλεπαν το στρατηγικό συγκρότημα  της αποθήκης Μοχίν, όπου είχαν αποθηκευτεί πυρομαχικά και όπλα κάθε είδους και η τοποθεσία ήταν ένα σημαντικό σημείο ανεφοδιασμού για το στρατιωτικό προσωπικό που αναπτύσσεται στη βόρεια Συρία.

nziv.net

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr