Ρωσία: Πρόστιμο σε πρώην δήμαρχο της Αικατερινούπολης για ‘like’ στο τάγμα ‘Αζόφ’


Μάρτιος 29, 2022. Ελλάδα.

 

Το περιφερειακό δικαστήριο της Αικατερινούπολης (Εκατερίνμπουργκ) επέβαλε πρόστιμο στον πρώην δήμαρχο της πόλης,  Γεβγένι Ρόιζμαν, 50.000 ρούβλια, βάσει ενός από τα πρωτόκολλα για την απαξίωση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δήλωσε στο RIA Novosti η δικηγόρος  Γιούλια Φέντοβα.

Η δικηγόρος διευκρίνισε ότι η απόφαση ελήφθη για το πρώτο διοικητικό πρωτόκολλο για την απαξίωση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εξετάζεται, επίσης, εάν συμπεριλαμβάνεται και στο  δεύτερο.

Όπως ανέφερε η δικηγόρος, το πρώτο πρωτόκολλο συντάχθηκε για μια ανάρτηση στο Twitter και το δεύτερο - για ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά δίκτυα.

Το μέλος του Δημοτικού Επιμελητηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας  Μαξίμ Γκριγκορίεφ είχε διαμαρτυρηθεί για τον Ρόιζμαν στον επικεφαλής της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας,  Αλεξάντερ Μπαστρούκιν - ζητώντας να διερευνηθεί εάν πράγματι ο πρώην δήμαρχος έκανε ‘Like’ στη στρατολόγηση του ουκρανικού εθνικιστικού συντάγματος «Αζόφ».

Στην πραγματικότητα, μιλάμε (ότι το ‘like’ είναι) για έκκληση σε καταστροφή των ρωσικών στρατευμάτων, είπε ο Γκριγκόριεφ.

 ria.ru

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr