Λιβύη: Το ΝΑΤΟ δεν ήρθε στη Λιβύη ως «φιλανθρωπική οργάνωση»


Μάρτιος 19, 2022. Ελλάδα.

Τρίπολη.

Ο επικεφαλής του Κόμματος Εθνικού Κινήματος, Μουσταφά Αλ Ζάιντι (φωτό), κάλεσε τους Λίβυους πολίτες που εξαπατήθηκαν από την επίθεση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη το 2011 να αναλογιστούν τις επιπτώσεις της.

Υπενθυμίζεται ότι στις 19 Μαρτίου του 2011 ελήφθη απόφαση στο Παρίσι για επιβολή απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη και για το σχεδιασμό στρατιωτικών επιχειρήσεων στη χώρα της βόρειας Αφρικής.

Ο Αλ Ζάιντι ανέφερε στο Twitter:

 «Στην επέτειο της επίθεσης του ΝΑΤΟ εναντίον της Λιβύης αυτές τις ώρες του 2011, δείχνουμε έλεος στους δίκαιους μάρτυρες. Είχαν εμπλακεί με τις εθνικές δυνάμεις σε έναν αγώνα εκκαθάρισης ενώ τα αποτελέσματα της επιθετικότητας (του ΝΑΤΟ)  μας έπληξαν όλους».

 Είναι αξιοσημείωτο, γράφει το αραβικό δημοσίευμα, ότι το ΝΑΤΟ, το οποίο επενέβη στρατιωτικά στη Λιβύη το 2011, επιβάλλοντας αεροπορικό αποκλεισμό, αρνείται να εφαρμόσει το ίδιο με την Ουκρανία, η οποία ζητά την επιβολή αεροπορικού αποκλεισμού για να εμποδίσει τη ρωσική προέλαση στο έδαφός της εδώ και 24 ημέρες.

(Σημείωση: Το Λαϊκό Εθνικό Κίνημα της Λιβύης ιδρύθηκε το 2012 από πρώην αξιωματούχους της Λιβύης,  της εποχής Μουαμάρ Καντάφι)

alsaaa24.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr