Βουλγαρία: Συνελήφθη ο πρώην πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ


Μάρτιος 17, 2022. Ελλάδα.

Σόφια.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βουλγαρίας και αρχηγός του κόμματος GERB, Μπόικο Μπορίσοφ, συνελήφθη κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, αναφέρει η Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία (BNR), επικαλούμενη ανακοίνωσεη του Υπουργείου Εσωτερικών.

Έρευνες και κατασχέσεις φέρονται να γίνονται σε πολλές διευθύνσεις. Εκτός από τον Μπορίσοφ, τέθηκαν υπό κράτηση αρκετά στελέχη του GERB, του πρώην κυβερνώντος κόμματος.

 

«Έφαγαν» ευρωπαϊκά κονδύλια

 

Η επιχείρηση συνδέεται με αναφορές ότι οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς ερευνούν περισσότερες από 120 υποθέσεις κατάχρησης ευρωπαϊκών κονδυλίων στη Βουλγαρία , σύμφωνα με την BNR.

Η εθνική τηλεόραση της Βουλγαρίας, επικαλούμενη πηγές στο Υπουργείο Εσωτερικών, αναφέρει επίσης την κράτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών Βλάντισλαβ Γκοράνοφ, της πρώην επικεφαλής της επιτροπής προϋπολογισμού Μέντα Στογιάνοβα και της πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου της κυβέρνησης Σεβνταλίνα Αρναούντοβα.

Ο νυν πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Κιρίλ Πέτκοφ, μετά τα δημοσιεύματα για τις συλλήψεις, έγραψε ένα σημείωμα στα κοινωνικά δίκτυα: «Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου».

Πηγές του GERB ανέφεραν στο ραδιόφωνο ότι ο Μπορίσοφ δεν είχε τεθεί υπό κράτηση. Επιβεβαίωσαν, όμως,  ότι το σπίτι του ερευνάται με μεγάλο αριθμό αστυνομικών.

Η BNR αναφέρει επίσης ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει αφαιρέσει ένα μήνυμα σχετικά με την επιχείρηση από τον ιστότοπό του.

bnr.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr