Ο όρος της Σλοβακίας για τη μεταφορά του συγκροτήματος S-300 στην Ουκρανία


Μάρτιος 17, 2022. Ελλάδα.

 

Το μοναδικό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-300 (SAM) που βρίσκεται σε λειτουργία από τον σλοβακικό στρατό μπορεί να μεταφερθεί στην Ουκρανία μόνο αφού βρεθεί επαρκής αντικατάστασή του.

Αυτό ανέφερε ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας της Σλοβακίας, Γιάροσλαβ Νάγκυ.

«Όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε την Ουκρανία όσο μπορούμε, αλλά είμαι ο υπουργός Άμυνας της Σλοβακίας. Πρέπει να σκεφτώ πρώτα απ’ όλα το γεγονός ότι εκπληρώνονται τα αμυντικά συμφέροντα της δημοκρατίας», είπε ο Νάγκυ σε συνέντευξή του στην «Teraz» [teraz.sk].

Νωρίτερα, το CNN ανέφερε ότι η Σλοβακία συμφώνησε προσωρινά να στείλει συστήματα αεράμυνας S-300 στην Ουκρανία. 

Σύμφωνα με αυτό, την ίδια στιγμή, η Μπρατισλάβα ζήτησε εγγυήσεις ότι θα της παραδοθούν άμεσα άλλα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα. Πρόκειται, κατά πάσα πιθανότητα, για το αμερικανικό Patriot, το οποίο η Γερμανία και η Ολλανδία είναι έτοιμες να προμηθεύσουν στη σλοβακική πλευρά.

Στις 12 Μαρτίου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας  Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι το Κίεβο χρειάζεται συστήματα αεράμυνας και είναι έτοιμο να τα αγοράσει ή να τα δανειστεί, όπως αναφέρει η Gazeta.ru.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr