Το ΝΑΤΟ παράτεινε τη θητεία του Γενικού Γραμματέα της Συμμαχίας- θα περιμένει η Μέι


Μάρτιος 24, 2022. Ελλάδα.

Οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ έδωσαν παράταση της θητείας του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2023. Η απόφαση ελήφθη στη Σύνοδο Κορυφής στις 23 Μαρτίου.

Έτσι, ο Στόλτενμπεργκ θα παραμείνει στη θέση του για έναν ακόμη χρόνο.

«Είμαι ικανοποιημένος με την απόφαση των ηγετών του ΝΑΤΟ να παρατείνουν τη θητεία μου ως Γενικός Γραμματέας έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2023. Καθώς αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη κρίση ασφάλειας της γενιάς μας, διατηρούμε την ενότητα της συμμαχίας μας και κρατάμε τους λαούς μας ασφαλείς», έγραψε στο Twitter ο γενικός γραμματέας.

Ο Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε στις 4 Φεβρουαρίου ότι σκοπεύει να αποχωρήσει από τη θέση του λόγω λήξης της θητείας του. Τον Οκτώβριο σχεδίαζε να φύγει από το Βέλγιο, όπου είναι η έδρα της οργάνωσης, και να πάει στη Νορβηγία.

Η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, η οποία ηγήθηκε του υπουργικού συμβουλίου από το 2016 έως το 2019, είναι η πιθανή υποψήφια για τη θέση του γενικού γραμματέα της συμμαχίας.

Δεν υπάρχει επίσημη διαδικασία για την εκλογή του Γενικού Γραμματέα της συμμαχίας . Οι χώρες του μπλοκ πραγματοποιούν διαβουλεύσεις, όταν επιτευχθεί συναίνεση, ο υποψήφιος, ο οποίος υποστηρίζεται και από τις 30 χώρες, αναλαμβάνει τη θέση.

 Yandex.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr