Izvestia: Έλληνας δημοσιογράφος ανέφερε ασυμφωνία των απόψεων Δύσης και κατοίκων του Ντονμπάς


Μάρτιος 24, 2022. Ελλάδα.

 

Ο Αθανάσιος Αυγερινός, δημοσιογράφος του ελληνικού τηλεοπτικού καναλιού Open TV, είπε στον ανταποκριτή της Izvestia Αλεξάντερ Σαλιούλιν  για τις εντυπώσεις του από το ταξίδι στο Ντονμπάς.

«[Η εντύπωση] είναι διαφορετική. Φυσικά, δεν είναι εύκολο για τους ανθρώπους να μένουν εδώ τώρα, είναι σαφές ότι χρειάζονται βοήθεια. Έρχονται για αυτήν. <...> Όλοι στη Δύση κατηγορούν τη Ρωσία, αλλά χρειάζεται κάποιου είδους ισορροπίας, αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να ακουστούν. Και λένε κατ' αρχήν άλλα πράγματα», τόνισε ο Αυγερινός.

Ξένοι μπλόγκερ και δημοσιογράφοι πήγαν στο Ντόνετσκ  την Πέμπτη 24 Μαρτίου. Εκεί συναντήθηκαν με τον επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) Ντένις Πουσίλιν, ο οποίος μίλησε για την κλιμάκωση της σύγκρουσης στην περιοχή και για τις προετοιμασίες της Ουκρανίας για μια μεγάλης κλίμακας επίθεση κατά του Ντονμπάς τον Φεβρουάριο.


Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι του Τύπου μεταφέρθηκαν στη Βολνοβάχα, όπου είχαν την ευκαιρία να επιθεωρήσουν το κεντρικό νοσοκομείο, το οποίο καταστράφηκε από τον ουκρανικό στρατό, καθώς και να επικοινωνήσουν με τους κατοίκους της περιοχής.

Στις 24 Φεβρουαρίου, η Ρωσία ξεκίνησε μια επιχείρηση για την προστασία των αμάχων στο Ντονμπάς. Όπως διευκρίνισε τότε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, η ειδική επιχείρηση έχει δύο στόχους - την αποστρατικοποίηση και την  αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, και οι δύο αυτές πτυχές αποτελούν απειλή για το ρωσικό κράτος και τον λαό. Η ρωσική πλευρά τόνισε επίσης ότι δεν εκκολάπτει σχέδια για την κατοχή της Ουκρανίας και ότι χτυπήματα πραγματοποιούνται μόνο στη στρατιωτική υποδομή των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.



 

Izvestia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr