Η «εξαφάνιση» του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου


Μάρτιος 24, 2022. Ελλάδα.

Ερωτήματα εγείρονται για το πού βρίσκεται ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, μετά από αναφορές ότι δεν έχει εμφανιστεί δημόσια για σχεδόν δύο εβδομάδες, παρά το γεγονός ότι είναι υπεύθυνος για την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Το ‘Agentstvo’, ένας ρωσικός ανεξάρτητος ερευνητικός ειδησεογραφικός σταθμός που στοχεύει να αποκαλύψει την κυβερνητική διαφθορά, ανέφερε στο Telegram πώς ένας από τους στενότερους συμμάχους του Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίστηκε για τελευταία φορά στην κρατική τηλεόραση στις 11 Μαρτίου.

Το περιβάλλον του Σεργκέι Σόιγκου είπε ότι δεν θα ένιωθε καλά και ότι θα είχε καρδιακά προβλήματα, ομολόγησε σε ορισμένους Ρώσους δημοσιογράφους γνωστός του Ρώσου υπουργού, υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας.

Το προφίλ του Σόιγκου στον ιστότοπο του Υπουργείου Άμυνας δεν έχει ενημερωθεί από τις 11 Μαρτίου.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνάντησαν απροσδόκητα ισχυρή αντίσταση από τον ουκρανικό στρατό από τότε που εισέβαλαν στη γείτονά τους στις 24 Φεβρουαρίου. Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι η προέλαση της Ρωσίας στη βορειοανατολική πρωτεύουσα Κίεβο έχει σταματήσει, αν και οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται σε άλλες περιοχές της χώρας.


Όπως αναφέρεται από το Agentstvo, ο Σόιγκου είναι συνήθως μια εξέχουσα προσωπικότητα στις εμφανίσεις των μέσων ενημέρωσης για το Κρεμλίνο και βοήθησε στην προώθηση μιας εκστρατείας για τη βελτίωση της δημόσιας εικόνας του Υπουργείου Άμυνας όταν ανέλαβε το τμήμα το 2012.

Ο γραμματέας του Ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας,  Ολέξι Ντανίλοφ, πιστεύει ότι η εξαφάνιση βασικών ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας από τη δημόσια σφαίρα υποδηλώνει ότι οι ρωσικές δομές ερευνούν τις σχέσεις και βρίσκουν τους υπεύθυνους για τις αποτυχίες της Ουκρανίας.

Ο Ντανίλοφ παρατήρησε ότι στη Ρωσία «όχι μόνο λείπει ο Σόιγκου, υπάρχουν πολλοί στρατηγοί για τους οποίους τίποτα δεν είναι γνωστό».

Είπε επίσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «κατέστρεψε τη Ρωσική Ομοσπονδία» στα 22 χρόνια διακυβέρνησής της.

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι η καταστροφή της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τον πρόεδρό τους. Κανείς δεν τους έχει αγγίξει, έχουν αυτοκαταστραφεί σε αυτά τα 22 χρόνια», είπε ο Ντανίλοφ. 

antena3.ro

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr