«Καυτή κατάσταση» στα βουλγαροτουρκικά σύνορα


Μάρτιος 6, 2022. Ελλάδα.

Μάλκο Τάρνοβο.

Μονάδες της τουρκικής χωροφυλακής που φρουρούσαν την περιοχή των τουρκοβουλγαρικών συνόρων απέτρεψαν απόπειρα ομάδας 21 μεταναστών να περάσουν παράνομα τα σύνορα με τη Βουλγαρία το βράδυ του Σαββάτου, αναφέρει η βουλγαρική Blitz.

Μετά από σήμα ότι μετανάστες μεταφέρονταν στο συνοριακό σημείο ελέγχου Ντερέκοϊ /  Μάλκο Τάρνοβο, οι ομάδες ανέλαβαν δράση στη συνοριακή περιοχή. 

Έρευνα σε φορτηγό με τουρκική πινακίδα κυκλοφορίας,  αποκάλυψε μια ομάδα 21 μεταναστών με παράτυπα έγγραφα και ορισμένους χωρίς καθόλου έγγραφα.

Η ομάδα οδηγήθηκε στην επαρχιακή χωροφυλακή για έλεγχο. Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι  μετανάστες ήταν Παλαιστίνιοι και Μαροκινοί , όλοι άνδρες.

Πέρασαν παράνομα στην Τουρκία από την νοτιοανατολική Ανατολία. Στην Κωνσταντινούπολη  συμφώνησαν με τον οδηγό του βαν να τους μεταφέρει στα τουρκοβουλγαρικά σύνορα  κοντά στο  Ντερέκοϊ έναντι του ποσού των δύο χιλιάδων ευρώ το άτομο.

Αφού αφαιρέθηκαν οι ταυτότητες των συλληφθέντων μεταναστών, παραδόθηκαν στο κέντρο μεταναστών κοντά στο χωριό Πεχλιβάνκοϊ  για να επιστραφούν.

Οι αρχές συνέλαβαν τον οδηγό του βαν - Μ.Χ., με την  κατηγορία της παράνομης εμπορίας ανθρώπων.

blitz.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr