Βουλγαρικό στρατιωτικό απόσπασμα μεταφέρεται στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη


Μάρτιος 6, 2022. Ελλάδα.

Σόφια.

Το βουλγαρικό στρατιωτικό απόσπασμα, που συμμετέχει στην Ενδιάμεση Εφεδρεία της Επιχείρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη ‘Altea’, με διοικητή τον αντισυνταγματάρχη Γκεόργκι Γκεοργκίεφ, μετεγκαταστάθηκε επιτυχώς χθες, 5 Μαρτίου, στον τελικό προορισμό του - τη βάση  Μπουτμίρ στο Σεράγεβο της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, όπως αναφέρει η βουλγαρική 'Dnes'.

Ο σχηματισμός βρίσκεται υπό τη διοίκηση της Επιχείρησης EUFOR Commander. Τους στρατιώτες υποδέχθηκε ο διοικητής του  εθνικού βουλγαρικού αποσπάσματος στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, συνταγματάρχης Ιβάν Ιβάνοφ.

Η επίσημη τελετή υποδοχής όλων των δυνάμεων θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαρτίου.

Τις επόμενες ημέρες, το σώμα θα πραγματοποιήσει διαμονή, συντήρηση εξοπλισμού, εξοικείωση με τα χαρακτηριστικά και τους κανόνες της επιχείρησης Altea, την τρέχουσα κατάσταση και τις συγκεκριμένες εργασίες που πρέπει να εκτελεστούν, κυρίως για τη διασφάλιση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος.

Οι Βούλγαροι στρατιωτικοί θα εκτελέσουν τα καθήκοντά τους μαζί με τους ομολόγους τους από την Αυστρία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία και ο συνολικός αριθμός των ενδιάμεσων εφεδρειών που αναπτύσσονται στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη αναμένεται να είναι περίπου 500 στρατιώτες, αναφέρει το BGNES.

Η δύναμη της EUFOR είναι εγκατεστημένη στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη από το 2004 και αποτελείται από συνολικά 3.500 στρατιώτες, από την Αυστρία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία.

 dnes.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr