Δυτική στρατηγική. Τι μεθοδεύουν οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι για να ρίξουν τον Πούτιν


Μάρτιος 6, 2022. Ελλάδα.

 

Καθώς επιβάλλονται όλο και περισσότερες ιστορικές κυρώσεις στη Ρωσία, είναι σαφές ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν θέσει ως στόχο να καταστρέψουν τη ρωσική οικονομία. 

Αυτές οι σκληρές κυρώσεις θα ασκήσουν εσωτερική πίεση στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Β. Πούτιν, ο οποίος θα αναγκαστεί να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, λένε πρώην και νυν αξιωματούχοι των ΗΠΑ, όπως γράφει η αμερικανική εφημερίδα.

Οι σκληρές κυρώσεις - που έπληξαν το ρούβλι, έκλεισαν τα χρηματιστήρια της Ρωσίας και έδιωξαν τράπεζες - έρχονται σε αντίθεση με προηγούμενες δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων, οι οποίοι είπαν ότι θα απέχουν από το να βλάψουν τους απλούς Ρώσους πολίτες.

«Θα επιδιώξουμε προσεκτικά να αποφύγουμε να στοχεύσουμε τον απλό Ρώσο πολίτη», είπε ο Ντάλιπε Σίνγκ, αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας για τη διεθνή οικονομία, σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου τον περασμένο μήνα.

Η κλιμάκωση των κυρώσεων αυτή την εβδομάδα έγινε πολύ πιο γρήγορα από ό,τι περίμεναν πολλοί αξιωματούχοι, κυρίως επειδή οι Ευρωπαίοι ηγέτες έλαβαν τα πιο επιθετικά μέτρα  από αυτά που πρότεινε η Ουάσιγκτον, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

 Καθώς η οικονομία της Ρωσίας καταρρέει, μεγάλες εταιρείες - συμπεριλαμβανομένων των Apple, Boeing και Shell - αναστέλλουν ή εγκαταλείπουν τις δραστηριότητές τους στη χώρα.

Πιστεύουν στην εσωτερική αναταραχή

Η κυβέρνηση Μπάιντεν δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν θα επιβάλει κυρώσεις, εν μέσω της ολοένα και πιο βάναυσης επίθεσης του Πούτιν. Η στρατηγική ορισμένων Αμερικανών και Ευρωπαίων αξιωματούχων είναι ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να σταματήσει τον πόλεμο εάν αρκετοί Ρώσοι διαδηλώσουν στους δρόμους και περισσότεροι μεγιστάνες στραφούν εναντίον του.

Άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι τα πλήγματα στη ρωσική οικονομία θα είναι ορατά από τις ενέργειες του Πούτιν και προειδοποίηση προς άλλους επιτιθέμενους.

Όμως... Η οικονομία της Ρωσίας ύψους 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων είναι η 11η μεγαλύτερη στον κόσμο.

Καμία χώρα δεν έχει προσπαθήσει να ωθήσει μια οικονομία αυτού του μεγέθους στο χείλος της κατάρρευσης, με συνέπειες άγνωστες στον κόσμο. Και οι ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης θα μπορούσαν να ανοίξουν το δρόμο για ένα νέο είδος σύγκρουσης μεγάλων δυνάμεων στο μέλλον.

Τα κινήματα έχουν επίσης εγείρει ανησυχίες στην Ουάσιγκτον και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για το εάν τα «διαδοχικά» γεγονότα στη Ρωσία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε «αλλαγή καθεστώτος» ή κατάρρευση της κυβέρνησης, ζητήματα που ο Πρόεδρος Μπάιντεν και οι Ευρωπαίοι ηγέτες φροντίζουν να μην αναφέρουν.

 stirileprotv.ro

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr