Οι Mastercard, Visa και PayPal αναστέλλουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία


Μάρτιος 6, 2022. Ελλάδα.

 

Μόσχα.

Οι εταιρείες Visa και Mastercard ανακοίνωσαν την αναστολή των δραστηριοτήτων τους στη Ρωσία, χθες την ίδια πρόθεση ανακοίνωσε και η εταιρεία πληρωμών PayPal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «οι αποφάσεις συμπεριλαμβάνονται στη δέσμη των οικονομικών κυρώσεων που επιβάλλει η Δύση σε βάρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας  για την αναγνώριση της κυριαρχίας των Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ και την έναρξη ειδικής επιχείρησης αποστρατικοποίησης και αποναζοποίησης της Ουκρανίας».

«Όλες οι συναλλαγές με κάρτες Visa που εκδίδονται στη Ρωσία δεν θα λειτουργούν πλέον εκτός της χώρας και οποιεσδήποτε κάρτες Visa που εκδίδονται από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εκτός Ρωσίας δεν θα λειτουργούν πλέον στη Ρωσική Ομοσπονδία», ανακοίνωσε η Visa.

Επίσης, οι κάρτες που εκδίδονται από ρωσικές τράπεζες δεν θα υποστηρίζονται πλέον από το δίκτυο Mastercard. 

Επιπλέον, οι κάρτες Mastercard που εκδίδονται εκτός Ρωσίας δεν θα λειτουργούν στη ρωσική επικράτεια.

Οι κάρτες πληρωμών Visa και Mastercard που εκδίδονται από ρωσικές τράπεζες θα συνεχίσουν να λειτουργούν στη Ρωσία μέχρι την ημερομηνία λήξης τους, οι συναλλαγές σε αυτές θα διεκπεραιώνονται από την NSPK (Εθνικό Σύστημα Πληρωμών Καρτών), ωστόσο, οι διασυνοριακές συναλλαγές και οι αγορές σε ξένα ηλεκτρονικά καταστήματα δεν θα είναι διαθέσιμες, αναφέρει η Bank of Russia.

Τα χρήματα των πελατών σε λογαριασμούς που συνδέονται με τέτοιες κάρτες θα παραμείνουν απολύτως ασφαλή και διαθέσιμα. Οι κάτοχοι κάρτας θα μπορούν να πραγματοποιούν τις συνήθεις λειτουργίες στα ΑΤΜ, να πληρώνουν με αυτά και να πραγματοποιούν μεταφορές από κάρτα σε κάρτα εντός Ρωσίας.

ria.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr