Δύο μεταγωγικά αεροσκάφη του τουρκικού στρατού ‘κόλλησαν’ στο αεροδρόμιο της Ουκρανίας

 


Μάρτιος 5, 2022. Ελλάδα.


Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι δύο τουρκικά μεταγωγικά αεροσκάφη εξακολουθούν να βρίσκονται στο αεροδρόμιο «Μπορισπόλ» στην Ουκρανία αφού πήγαν εκεί για σκοπούς ανθρωπιστικής βοήθειας και εκκένωσης Τούρκων πολιτών στις 24 Φεβρουαρίου.

Αυτό γνωστοποιήθηκε σε δήλωση του στο πρακτορείο Anadolu το Σάββατο, όπου επιβεβαίωσε ότι η χώρα του σχεδιάζει να μεταφέρει τα δύο αεροσκάφη με ασφάλεια στην Τουρκία σε περίπτωση πιθανής κατάπαυσης του πυρός.

Ο Ακάρ διευκρίνισε: «Στείλαμε δύο μεταγωγικά αεροσκάφη A400M στην Ουκρανία για σκοπούς ανθρωπιστικής βοήθειας το βράδυ της 24ης Φεβρουαρίου και σχεδιάζαμε να εκκενώσουμε τους πολίτες μας από εκεί, αλλά μετά την άφιξη των δύο αεροπλάνων, ο ουκρανικός εναέριος χώρος έκλεισε, και τα δύο αεροπλάνα βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αναμονή στο αεροδρόμιο της Μπορισπόλ και συνεχίζουμε τις επαφές μας με τη ρωσική και την ουκρανική πλευρά για τον απεγκλωβισμό τους.

Όπως είπε: «Είμαστε σε στενή επαφή με τη ρωσική και την ουκρανική πλευρά για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των αεροπλάνων μας. Επιπλέον, το αεροπορικό πλήρωμά μας φιλοξενείται επί του παρόντος στην πρεσβεία μας στο Κίεβο και θα εκκενώσουμε τα αεροπλάνα μας με την πρώτη ευκαιρία. θα είναι επίσης δυνατή η εκκένωση των πολιτών μας στην Τουρκία».

Ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι είχε συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σόιγκου και τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας  Ολέξιι Ρεζνίκοφ, τονίζοντας ότι η Τουρκία υποστηρίζει την ειρήνη και τον διάλογο και την κατάπαυση του πυρός για τον τερματισμό της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ουκρανία και ότι αναμένουν θετικές εξελίξεις.

turkpress.co

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr