Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι δεν λειτούργησαν στη Μαριούπολη


Μάρτιος 5, 2022. Ελλάδα.

Μόσχα.

Οι εθνικιστικές μονάδες δεν επέτρεψαν σε ούτε έναν άμαχο να εγκαταλείψει τη Μαριούπολη και τη Βολνοβάκα κατά μήκος των συμφωνημένων διαδρομών κατά τη διάρκεια του καθεστώτος σιωπής, έτσι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις να ξαναρχίσουν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας  Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Ούτε ένας πολίτης δεν μπορούσε να φύγει από τη Μαριούπολη και τη Βολνοβάκα κατά μήκος των ανακοινωθέντων διαδρόμων ασφαλείας. Ο πληθυσμός αυτών των πόλεων κρατείται από εθνικιστικούς σχηματισμούς ως ανθρώπινες ασπίδες», τόνισε ο Κονασένκοφ. 

Λόγω της απροθυμίας της ουκρανικής πλευράς να επηρεάσει τους εθνικιστές ή να παραταθεί η παύση των εχθροπραξιών, οι επιθετικές επιχειρήσεις ξεκίνησαν ξανά από τις 18:00 ώρα Μόσχας, πρόσθεσε. 

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ο αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Λαϊκής Πολιτοφυλακής του DNR, Έντουαρντ Μπασούριν, δήλωσε ότι 17 άτομα μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν τον ανθρωπιστικό διάδρομο στη Μαριούπολη. Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης, με τη σειρά του, ανακοίνωσε την αναβολή του χρόνου εκκένωσης.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα τηρήσουν καθεστώς σιωπής στην Ουκρανία από τις 10:00 ώρα Μόσχας στις 5 Μαρτίου. Σε συμφωνία με την ουκρανική πλευρά, άνοιξαν ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση του άμαχου πληθυσμού από τη Μαριούπολη και τη Βολνοβάκα.

 Το Υπουργείο Άμυνας τόνισε επίσης ότι οι Ουκρανοί εθνικιστές εμποδίζουν την έξοδο αμάχων από αυτές τις πόλεις, ναρκοθέτησαν επίσης αρκετές εξόδους και απειλούν τους αμάχους με σωματική βία για ανυποταξία.

vedomosti.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr