Ο ρωσικός στρατός χτύπησε στο Χάρκοβο – Σκοτώθηκαν πάνω από 100 Ουκρανοί και μισθοφόροι


Απρίλιος 2, 2022. Ελλάδα.

Ο ρωσικός στρατός επιτέθηκε  με Iskander το αρχηγείο άμυνας του Χάρκοβο την Πέμπτη, σκοτώνοντας περισσότερους από 100 εθνικιστές και δυτικούς μισθοφόρους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Ως αποτέλεσμα ενός χτυπήματος υψηλής ακρίβειας από το επιχειρησιακό-τακτικό συγκρότημα Iskander στο αρχηγείο άμυνας στην πόλη Χάρκοβ στις 31 Μαρτίου, επιβεβαιώθηκε η καταστροφή περισσότερων από 100 εθνικιστών και μισθοφόρων από δυτικές χώρες», δήλωσε ο Κονασένκοφ.

Μάλιστα, τεθωρακισμένα οχήματα που στάλθηκαν για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Ντονμπάς  καταστράφηκαν στις περιοχές Λόζοβα και Πάβλογκραντ. 

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο Μίργκοροντ στην περιοχή Πολτάβα τέθηκε εκτός λειτουργίας και καταστράφηκαν ουκρανικά μαχητικά ελικόπτερα, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.

«Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η επιχειρησιακή-τακτική αεροπορία των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων έπληξε 28 στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας . Μεταξύ αυτών: δύο αποθήκες πυραύλων και όπλων πυροβολικού και πυρομαχικών, καθώς και 23 περιοχές συγκέντρωσης στρατιωτικού εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο Κονασένκοφ.

 



regnum.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr