«Έλληνες σιδηροδρομικοί αρνήθηκαν να μεταφέρουν τεθωρακισμένα οχήματα των ΗΠΑ»

Οι Έλληνες κομμουνιστές ρίχνουν μπογιές σε ένα τρένο με τεθωρακισμένα οχήματα, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.


Απρίλιος 2, 2022. Ελλάδα.

Εργαζόμενοι της ελληνικής σιδηροδρομικής εταιρείας TrainOSE αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη μεταφορά τεθωρακισμένων του ΝΑΤΟ από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στα ουκρανικά σύνορα, αναφέρει το  Ria Novosti.

Το ρωσικό δημοσίευμα που επικαλείται το portal του ΚΚΕ, αναφέρει:

Τις τελευταίες ημέρες κατέφθασαν στην Αλεξανδρούπολη αμερικανικά μεταφορικά πλοία με τεθωρακισμένα, τα οποία αποστέλλονται στην Πολωνία. 

Τώρα υπό εκφόρτωση είναι ο Liberty King. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του λιμενικού Κωνσταντίνου Χατζημιχαήλ, από τις 30 Μαρτίου έχουν ήδη σταλεί τρία γεμάτα τρένα στο δυτικό τμήμα της Πολωνίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με την  ηλεκτρονική πύλη, οι σιδηροδρομικοί αρνήθηκαν να εξυπηρετήσουν τρένα και να μεταφέρουν πολεμικά υλικά.

«Εδώ και δύο περίπου εβδομάδες ασκούνται πιέσεις στους εργαζόμενους του μηχανοστασίου Θεσσαλονίκης να πάνε στην Αλεξανδρούπολη. Αρχικά ο εργοδότης υπέδειξε ποιοι από τους εργαζόμενους θα πάνε και όταν αρνήθηκαν τους είπε «να αποφασίσουν μόνοι τους».

Όταν και πάλι κανείς δεν δέχτηκε να μετακομίσει οικειοθελώς, άρχισε να μιλά για «δέσμευση», αναφέροντας ότι η σύμβαση εργασίας τους ανέφερε ότι ένας εργαζόμενος μπορεί να μετατεθεί ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας», αναφέρει το μήνυμα.

Ο ηλεκτρολόγος που δόθηκε εντολή να βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη στις 2 Απριλίου είπε στο αφεντικό του ότι δεν θα πάει. Επιμένει ότι οι εργαζόμενοι σιδηροδρόμων δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά όπλων του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ουκρανίας .

Αφού προσπάθησαν να πείσουν τους εργαζόμενους να κάνουν τη δουλειά, παρενέβησαν τα σωματεία. Υιοθέτησαν ψήφισμα με το οποίο απαιτούσαν να μην χρησιμοποιείται ο ελληνικός σιδηρόδρομος για τη μεταφορά στρατιωτικού υλικού και να σταματήσουν οι απειλές στους εργαζόμενους.


Το έγγραφο υποστηρίχθηκε από δώδεκα τοπικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων εργαζομένων στη χημική βιομηχανία της Βόρειας Ελλάδας, ιδιωτικούς υπαλλήλους της πόλης της Θεσσαλονίκης, οικοδόμους, εργαζόμενους στις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορική, τη βιομηχανία τροφίμων, τοπικές αρχές και δημοτικές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία , καταστήματα εστίασης.

«Καταδικάζουμε τις απειλές των εργοδοτών κατά των εργαζομένων της TrainOSE που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην τεχνική υποστήριξη των οχημάτων που μεταφέρουν αυτές τις μέρες τανκς του ΝΑΤΟ από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Είναι κοροϊδία όταν ένας εργοδότης λέει ότι «δεν σε νοιάζει τι τα τρένα θα μεταφέρουν, είναι δουλειά σου και πρέπει να φύγεις», ανέφερε το ψήφισμα σύμφωνα με την πύλη.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις τονίζουν ότι το καταστατικό δεν είναι συνένοχο στη διέλευση της στρατιωτικής μηχανής από την επικράτεια της Ελλάδας.

Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στην πύλη, μπορείτε να δείτε πώς οι Έλληνες κομμουνιστές ρίχνουν μπογιές σε ένα τρένο με τεθωρακισμένα οχήματα, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr