Ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί για πρώτη φορά το βρετανικό MANPADS «Starstreak»


Απρίλιος 2, 2022. Ελλάδα.

Κίεβο.

Ουκρανοί στρατιώτες χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά το βρετανικό φορητό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα «Starstreak» - ένα βλήμα που χτυπά στόχους με τρία κινητικά βελάκια, γράφει το ουκρανικό δημοσίευμα.

Έτσι, ένα ρωσικό ελικόπτερο καταρρίφθηκε στην περιοχή του Λουγκάνσκ, αναφέρουν οι Times.

«Συνεχίστε έτσι παιδιά! Είμαστε υπερήφανοι! Κοιτάξτε, πώς οι υπερασπιστές μας αντιμετωπίζουν επιδέξια τη νέα τεχνολογία! , σχολίασε στο Telegram ο Άντον Γκερασένκο, σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας.


Σύμφωνα με ουκρανικά δημοσιεύματα, δύο μεταγωγικά και μαχητικά ελικόπτερα Mi-8 των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας καταρρίφθηκαν χθες από στρατιώτες της 95ης Ξεχωριστής Ταξιαρχίας Εφόδου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ανακοίνωσε η Διοίκηση των Δυνάμεων Εφόδου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.


Τα ελικόπτερα καταστράφηκαν στην περιοχή του Χάρκοβο από τον υπολογισμό του εγχώριου φορητού αντιαρματικού πυραυλικού συστήματος «Corsair». Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας εναέριος στόχος καταστρέφεται επιτυχώς από το ATGM, όπως σημειώνεται.

sprotyv.info

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr