Λιβύη: Βρέθηκαν λείψανα 11 ατόμων σε ομαδικό τάφο στη Σύρτη


Απρίλιος 8, 2022. Ελλάδα.

Δημόσια υπηρεσία της Λιβύης ανακάλυψε έναν ομαδικό τάφο με τα λείψανα 11 αγνώστων ατόμων, στη παραθαλάσσια περιοχή της Γκίζας στην πόλη της Σύρτης.

Η Γενική Αρχή Αναζήτησης και Αναγνώρισης Αγνοουμένων δήλωσε ότι τα λείψανα των εκταφευμένων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο  Ίλμπν Σίνα της πόλης και πρόσθεσε ότι οι εξειδικευμένες ομάδες της άρχισαν «να λαμβάνουν δείγματα οστών για να τα μεταφέρουν στα εργαστήρια της επιτροπής, σε συντονισμό με την ιατροδικαστική υπηρεσία για διερεύνηση των αγνώστων σορών».

Στις 17 Ιανουαρίου, η επιτροπή ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των σορών που είχαν εκταφεί από ομαδικούς και ατομικούς τάφους, από την πόλη Ταρχούνα και νότια της Τρίπολης, ανερχόταν σε 278.

Η πόλη της Σύρτης (γενέτειρα του πρώην προέδρου της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι) υπέστη μεγάλη καταστροφή και έγινε στόχος έντονων βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ και βίαιων συγκρούσεων στο έδαφος, πριν ανατραπεί ο Καντάφι, καθώς μετά την πτώση του βρέθηκε η πόλη υπό τον έλεγχο του ISIS  από το Μάρτιο 2015, έως τα τέλη του 2016.

shorouknews.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr