Τούρκος υπουργός: Έχουμε 22 εμπορικά πλοία στις ακτές της Ουκρανίας


Απρίλιος 16, 2022. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Την παρουσία 22 τουρκικών πλοίων στις βόρειες ακτές του Εύξεινου Πόντου – στις ακτές της Ουκρανίας - ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Αντέλ Καρά Ισμαΐλογλου, τονίζοντας ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να απεγκλωβιστούν και να πορευτούν στην Τουρκία.

Ο Τούρκος υπουργός είπε: «Έχουμε 22 πλοία που περιμένουν στην ακτή του Εύξεινου Πόντου -στην Ουκρανία, τα περισσότερα από αυτά ανήκουν σε Τούρκους, και υπάρχουν επίσης πλοία με τουρκική σημαία. Πρέπει να μεταφέρουμε αυτά τα πλοία από εκεί».

Επεσήμανε ότι έχουν πραγματοποιήσει διαβουλεύσεις με τον πρέσβη της Ουκρανίας στην Άγκυρα σχετικά με τον απόπλου αυτών των πλοίων από εκεί.

Και πρόσθεσε: «Στην αρχή υπήρχαν περισσότερα από 200 μέλη πληρώματος σε αυτά τα πλοία, εκκενώσαμε μερικά από αυτά, 90 παραμένουν ακόμα εκεί, αλλά δεν ζήτησαν εκκένωση και δεν θέλουν να αφήσουν τα πλοία τους».

Και ανέφερε ότι τα πλοία αυτά ήταν φορτωμένα με ποσότητες σιτηρών, ηλιέλαιου και σιδήρου, καθώς περίμεναν ακόμη εκεί για σχεδόν 50 ημέρες.

Επεσήμανε ότι το υπουργείο βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους Τούρκους ναυτικούς εκεί και συνεχίζουν τις συνομιλίες με Ρωσία και Ουκρανία για την ασφάλεια των τουρκικών πλοίων και των πληρωμάτων τους.

Επεσήμανε ότι υπάρχουν περίπου 100 πλοία στην περιοχή που ανήκουν σε πολλές χώρες και αυτά τα πλοία πρέπει να απομακρυνθούν από εκεί, εφόσον δεν προβλέπεται άμεση κατάπαυση του πυρός.

turkpress.co

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr