Σάββατο 16 Απριλίου 2022

«Βρετανικές ειδικές δυνάμεις βρίσκονται στην Ουκρανία και εκπαιδεύουν τιμωρούς»


Απρίλιος 16, 2022. Ελλάδα.

Λονδίνο.

Στρατιώτες της Βρετανικής Ειδικής Αεροπορικής Υπηρεσίας (SAS) εκπαιδεύουν ουκρανικές δυνάμεις τιμωρίας στο Κίεβο και τις γύρω περιοχές, αναφέρει η ρωσική ‘Regnum’.

Το δημοσίευμα που επικαλείται τους Times, αναφέρεται σε δηλώσεις του διοικητή του τάγματος των Ουκρανών μαχητών Γιούρι Μιρονένκο. 

Δήλωσε ότι οι βρετανικές ειδικές δυνάμεις εκπαίδευσαν τους τιμωρούς στη χρήση αντιαρματικών πυραυλικών συστημάτων NLAW που προμηθεύτηκε το Κίεβο από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η SAS εκπαίδευσε επίσης μαχητές από το 112 Τάγμα Terodefense.

Όπως τονίζεται πρόκειται για ενεργές ειδικές δυνάμεις, και όχι για απόστρατους εθελοντές. 

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα επισημαίνει ότι η SAS εργάζεται στην Ουκρανία εδώ και αρκετά χρόνια. 

Επισήμως, οι βρετανικές ειδικές δυνάμεις έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία από τον Φεβρουάριο, για να αποτραπεί μια άμεση σύγκρουση μεταξύ των ρωσικών στρατευμάτων και στρατιωτών των χωρών του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον Αντρέι Κλίμοφ, επικεφαλής της επιτροπής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου για την προστασία της κρατικής κυριαρχίας, στρατιωτικοί από χώρες του ΝΑΤΟ συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής. Όπως είπε η Ρωσία θα παρουσιάσει σύντομα αυτούς τους αιχμαλώτους πολέμου.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr