Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Το Κοσσυφοπέδιο ανησυχεί για την παραλαβή από τη Σερβία του κινεζικού αντιαεροπορικού συστήματος


Απρίλιος 15, 2022. Ελλάδα.

Οι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου κόμματος στο Κοσσυφοπέδιο πιστεύουν ότι η παράδοση του κινεζικού αντιαεροπορικού συστήματος στη Σερβία θα μπορούσε να διαταράξει την ήδη εύθραυστη ειρήνη στα Βαλκάνια και επισημαίνουν ότι η KSF πρέπει να εξοπλιστεί με σύγχρονα όπλα, αναφέρει η Ekonomija online.

Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος του Κοσσυφοπεδίου και πρώην αστυνομικός διευθυντής του Κοσσυφοπεδίου Ρασίτ Τσαλάι  δήλωσε ότι η Σερβία εφοδιάζεται με διάφορους τύπους όπλων εδώ και πολύ καιρό και ότι αυτό είναι ένα κακό μήνυμα για την περιοχή.

  

Επιλέχτηκαν όπλα υψηλής ποιότητας

 

«Η Σερβία έχει εφοδιαστεί με διάφορα είδη όπλων εδώ και πολύ καιρό. Στην αρχή, η Ρωσία προμήθευε τη Σερβία με όπλα, συχνά με αγορά, αλλά λάμβαναν και όπλα ως δώρο. Είδαμε μια αποστολή που ήρθε σχεδόν μυστικά από την Κίνα με νέο σύστημα αεράμυνας, αλλά και η Σερβία ανακοίνωσε την αγορά διαφόρων αεροσκαφών από Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία. 

Νομίζω ότι ο οπλισμός της Σερβίας είναι ένα πολύ κακό μήνυμα για την περιοχή.

Αυτό δεν είναι όπλα για άμυνα, αλλά για επίθεση. Η διεθνής κοινότητα δεν αντιδρά καθόλου σε αυτό», επεσήμανε.

alo.rs

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr