« Ελλάδα - Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε ενάντια στην Τουρκία», τούρκικο δημοσίευμα


Απρίλιος 15, 2022. Ελλάδα.

«Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έκανε ομιλία στη Βουλή των Ελλήνων, σημείωσε ότι η Αθήνα δεν θα στείλει άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία», γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

«Η άμυνα του εδάφους της ίδιας της Ελλάδας, ιδιαίτερα των νησιών, δεν πρέπει να αποδυναμωθεί με την αποστολή περισσότερων όπλων. Δώσαμε τον εξοπλισμό που στείλαμε στην Ουκρανία από το δικό μας απόθεμα. Δεν μπορούμε να στείλουμε άλλα», είπε χαρακτηριστικά.

Τις πρώτες μέρες του πολέμου, η Ελλάδα είχε στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία με δύο στρατιωτικά αεροπλάνα φορτίου C-130. Σημειώθηκε ότι ο εξοπλισμός αυτός περιελάμβανε τουφέκια Καλάσνικοφ και RPG.

Ο ελληνικός λαός από την άλλη είναι κατά της αποστολής όπλων στην Ουκρανία. Σύμφωνα με έρευνα του MEGA TV, το 66% των Ελλήνων δεν επιθυμεί την αποστολή όπλων στην Ουκρανία. Το 29% έχει θετική στάση απέναντι στις αποστολές όπλων.

 

«Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε ενάντια στην Τουρκία»

 

Ο υπουργός Παναγιωτόπουλος κατά την ομιλία του αναφέρθηκε και στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας και είπε:

«Αυτή τη στιγμή δεν είναι καλή στιγμή να μιλήσουμε εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ. Επειδή οι σύμμαχοι θέλουν η Τουρκία να παραμείνει προσηλωμένη στο ΝΑΤΟ».

 

savunmasanayist.com

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr