Η ρωσική φρεγάτα «Αντμιράλ Έσσεν» κατέρριψε ουκρανικό ‘Bayraktar’ στα ανοικτά της Κριμαίας


Απρίλιος 12, 2022. Ελλάδα.

Η φρεγάτα «Ναύαρχος Έσσεν» κατέρριψε ουκρανικό drone «Bayraktar» στα ανοικτά των ακτών της Κριμαίας, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Το πλήρωμα μιας φρεγάτας του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας (BSF) στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της χερσονήσου της Κριμαίας κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) τύπου Bayraktar εκτοξεύοντας δύο πυραύλους από το αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων Shtil του πλοίου», ανέφερε το πρακτορείο TASS .

Σύμφωνα με το υπουργείο, το drone πραγματοποίησε αναγνώριση των ενεργειών πλοίων του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, καθώς και παράκτιες και χερσαίες θέσεις στρατιωτικού εξοπλισμού των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται στη χερσόνησο της Κριμαίας και στη νότια Ουκρανία. 

Σχετικό βίντεο δημοσιεύτηκε από το υπουργείο Άμυνας.

Όπως διευκρινίζεται, το drone καταρρίφθηκε στη ζώνη δράσης των πλοίων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 7 Απριλίου, ο επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, δήλωσε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν καταρρίψει συνολικά 416 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

vz.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr