«Αναιδής απειλή του Ιράν προς Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν: Η Αρμενία είναι κόκκινη γραμμή μας»


Απρίλιος 12, 2022. Ελλάδα.

 

Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν στοχοποιήθηκαν σε βίντεο, το οποίο λέγεται ότι ανήκει στους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν και ανέβηκε σε μια σελίδα στο Telegram με περίπου 450 χιλιάδες ακόλουθους, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε σε σελίδα του Telegram, η οποία φέρεται ότι ανήκει στους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν και έχει περίπου 450 χιλιάδες οπαδούς, επικρίθηκε η επιχείρηση του Αζερμπαϊτζάν για την απελευθέρωση του κατεχόμενου Καραμπάχ, το οποίο η Αρμενία διεκδικεί, όπως σημειώνεται.

Στο βίντεο αναφέρθηκε ότι «Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θα αντιταχθεί σθεναρά σε κάθε σχέδιο που αποσκοπεί στην αλλαγή των διεθνών συνόρων», ενώ διερευνάται η ερμηνεία ότι η Αρμενία είναι «κόκκινη γραμμή» γι' αυτήν.

Όπως τονίζεται,  η ιρανική διοίκηση είχε υποστηρίξει στο παρελθόν την Αρμενία και ήταν κατά του Αζερμπαϊτζάν. Υπάρχουν περίπου 25 εκατομμύρια πληθυσμός του Αζερμπαϊτζάν στο Ιράν.

yeniakit.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr