Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: «Σημαντικός αριθμός ξένων μισθοφόρων στη Μαριούπολη»


Απρίλιος 8, 2022. Ελλάδα.

Στη Μαριούπολη, εκτός από τους μαχητές της ριζοσπαστικής ομάδας Αζόφ, υπάρχει πλέον σημαντικός αριθμός ξένων μισθοφόρων. Αυτό ανακοίνωσε την Παρασκευή, 8 Απριλίου, σε ενημέρωση από τον επίσημο εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Τα αποτελέσματα των ραδιοφωνικών υποκλοπών δείχνουν ότι, εκτός από τους Ναζί από το τάγμα Αζόφ και τα υπολείμματα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων , υπάρχει σημαντικός αριθμός ξένων μισθοφόρων στις κατεχόμενες περιοχές της πόλης. Οι ραδιοφωνικές συνομιλίες, εκτός από τα ουκρανικά και τα ρωσικά, διεξάγονται σε άλλες έξι, κυρίως ευρωπαϊκές, ξένες γλώσσες», είπε ο Κονασένκοφ.

Ο υποστράτηγος τόνισε επίσης ότι η πόλη θα απελευθερωθεί από τα στρατεύματα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και τις μονάδες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Την προηγούμενη μέρα έγινε γνωστό ότι στη Μαριούπολη βρέθηκαν ίχνη ξένων μισθοφόρων . Αυτά τα σημάδια αποκαλύφθηκαν ως μέρος των σαρώσεων από τον τσετσένικο στρατό  των αστικών περιοχών στις οποίες βρισκόταν προηγουμένως ο ουκρανικός στρατός.

Στις 7 Απριλίου, ο  Έντουαρντ Μπασούριν, εκπρόσωπος της λαϊκής πολιτοφυλακής του Ντονέτσκ - DPR, ανακοίνωσε ότι οι κύριες μάχες στο κεντρικό τμήμα της Μαριούπολης είχαν ολοκληρωθεί . 

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετακινήθηκαν στο λιμάνι της πόλης και στο έδαφος της βιομηχανικής ζώνης ‘Azovstal’.

iz.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr