«Επιστολή 44 μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων προς τον Μπάιντεν: πρέπει να δοθούν στην Ουκρανία UAV όπως το Bayraktar»


Απρίλιος 9, 2022. Ελλάδα.

Μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, σε επιστολή που έστειλαν στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σημείωσαν ότι το Bayraktar TB-2 και παρόμοια μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) θα πρέπει να παραχωρηθούν στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το  τούρκικο πρακτορείο Anadolu, 44 ονόματα από την επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων, Ενόπλων Υπηρεσιών και Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ έστειλαν επιστολή στον Μπάιντεν στις 4 Απριλίου.

Στην επιστολή, τα μέλη τόνισαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ έχουν προσφέρει μέχρι στιγμής σημαντική αμυντική βοήθεια στην Ουκρανία κατά της Ρωσίας και ότι αυτή η βοήθεια θα πρέπει να συνεχιστεί.


« Τα UAV θα δώσουν τη δυνατότητα να σπάσουν τις ρωσικές πολιορκητικές τακτικές»

 

Στην επιστολή, στην οποία ανέφερε ότι είναι σημαντικό να υποστηριχθεί η Ουκρανία, ειδικά στην αεράμυνα, προκειμένου να αποκτήσει πλεονέκτημα στο πεδίο έναντι της Ρωσίας, συμπεριλαμβάνονται τα εξής:

«Είναι σημαντικό να παραδοθούν (στην Ουκρανία) μεγαλύτερα UAV. Η παροχή στην Ουκρανία προηγμένων UAV όπως το Bayraktar TB-2 με μεγαλύτερη εμβέλεια θα της επιτρέψει να διαταράξουν τις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού και να διαταράξουν τις τακτικές περικύκλωσης».

«Να δοθούν και πολεμικά αεροπλάνα»

Στην επιστολή, υπογραμμίστηκε ότι η προμήθεια πυραύλων Stinger και παρόμοιων πυραύλων στην αμερικανική διοίκηση θα συνεισφέρει σημαντικά στον ουκρανικό στρατό όσον αφορά την αεράμυνα.

Επιπλέον, αναφέρεται στην επιστολή ότι πρέπει να δοθούν πολεμικά αεροσκάφη στον ουκρανικό στρατό και σημειώνεται ότι τα πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος ήταν σημαντικά για την Ουκρανία.

Η επιστολή περιλαμβάνει επίσης άρθρα σχετικά με την ανάγκη παροχής χερσαίων, αεροπορικών και θαλάσσιων αμυντικών συστημάτων στην Ουκρανία υπό διάφορες πηγές. 

Gazeta Duvar

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr