Πλοία του ρωσικού στόλου άνοιξαν πυρ κατά φορτηγού πλοίου που προσπάθησε να εκκενώσει το τάγμα Αζόφ


Απρίλιος 9, 2022. Ελλάδα.

Μόσχα.

Το βράδυ της 8ης Απριλίου, ρωσικά πλοία έριξαν βολές κατά του ουκρανικού φορτηγού πλοίου ‘Apache’, το οποίο, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, προσπαθούσε να εισέλθει στο λιμάνι της Μαριούπολης για να εκκενώσει τους ηγέτες του τάγματος Αζόφ. (αναγνωρισμένο ως εξτρεμιστική οργάνωση στη Ρωσία), όπως αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στο Telegram.



Το υπουργείο ανέφερε ότι το φορτηγό πλοίο, που είναι νηολογημένο στο λιμάνι της Βαλέτας της Μάλτας, φέροντας τη σημαία της Μάλτας  πέρασε στο στενό του Κερτς. Στη συνέχεια άλλαξε απότομα πορεία και προσπάθησε να διασπάσει τον κλοιό του λιμανιού,  το οποίο είναι αποκλεισμένο από τη θάλασσα από τις δυνάμεις του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Το πλοίο δεν ανταποκρίθηκε στις προειδοποιήσεις και ως εκ τούτου ρωσικά συνοριακά πλοία και ένα πλοίο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας άνοιξαν πυρ με πυροβολικό εναντίον του.

 Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η πρύμνη του ‘Apache’ να πιάσει φωτιά, «το φορτηγό πλοίο παρασύρθηκε, το πλήρωμα επικοινώνησε με τα συνοριακά πλοία ζητώντας κατάπαυση του πυρός και επιβεβαίωσε την ετοιμότητά τους να εκπληρώσουν όλες τις απαιτήσεις ρωσικού ναυτικού», αναφέρει το υπουργείο.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, κανένα από τα μέλη του πληρώματος δεν τραυματίστηκε, κατάφεραν, μάλιστα, να σβήσουν τη φωτιά. Ο ρωσικός στόλος επιθεώρησε το πλοίο ξηρού φορτίου και το συνόδευσε στο λιμάνι του  Γέισκ [Ейс], ανέφερε το υπουργείο.

 rbc.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr