Διαφθορά στα Βαλκάνια: παραιτήθηκε ο γ.γ. της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας


Απρίλιος 9, 2022. Ελλάδα.

 

Ο  αλβανικής καταγωγής Μουχάμεντ Ζεκίρι, μέλος της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης -SDSM, Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας , παραιτήθηκε από τη θέση του, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων.

Ο Ζεκίρι, σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook, απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι, έγραψε:

 «Πάντα διάλεγα τον σωστό δρόμο σε όλη την επαγγελματική μου ζωή. Έχω επιλέξει τον δρόμο της ειλικρίνειας, της δικαιοσύνης και της αλήθειας. Θέλω να μείνω πιστός σε αυτές τις αξίες της ζωής. Ως εκ τούτου, ως άτομο με προσωπική αξιοπρέπεια, παραιτούμαι από τη θέση μου ως Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας». 

Πρόσθεσε ότι πιστεύει στους θεσμούς του συστήματος, την αλήθεια και τη δικαιοσύνη και ότι η αλήθεια θα βγει στο φως, ο Ζεκίρι τόνιε ότι είναι έτοιμος να απαντήσει στις ερωτήσεις όλων των θεσμών για να αποδείξει την αθωότητά του.

Ο Ζεκίρι είπε, «Κύριε Πρωθυπουργέ (Κοβάτσεφσκι), σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε να γίνω μέλος της κυβερνητικής σας ομάδας και για την πίστη σας στην αφοσίωση στη δουλειά μου». είπε.

Οι κατηγορίες για διαφθορά

 Η Εισαγγελία της Βόρειας Μακεδονίας για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά εξέδωσε έρευνα εναντίον 2 Κροατών πολιτών και ενός ανώτατου αξιωματούχου της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας ως πρώτου ύποπτου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η εισαγγελία ζήτησε από το δικαστήριο τη σύλληψη των εν λόγω προσώπων, προσθέτοντας: «Ο κυβερνητικός αξιωματούχος είναι ύποπτος ότι προκάλεσε ζημία περίπου 800.000 ευρώ στον προϋπολογισμό από παράπτωμα». 

Στην ανακοίνωση της, η  Εισαγγελία αναφέρει:

«Ο πρώτος ύποπτος, αξιοποιώντας την επίσημη θέση του, την περίοδο Απρίλιος 2021-Ιανουάριος 2022, υπέγραψε σύμβαση παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών με νομικό πρόσωπο χωρίς να διενεργήσει την κατάλληλη διαδικασία σχετικά με τις δημόσιες συμβάσεις και οι ύποπτοι Κροάτες πολίτες τον βοήθησαν συνειδητά».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr