Η Βόρεια Μακεδονία απέλασε πέντε Ρώσους διπλωμάτες που είχαν παρεμποδίσει τις σχέσεις με τη Βουλγαρία


Ο τίτλος από το βουλγαρικό δημοσίευμα

Απρίλιος 3, 2022. Ελλάδα.


Η Βόρεια Μακεδονία απέλασε πέντε Ρώσους διπλωμάτες για δραστηριότητες αντίθετες με τη Σύμβαση της Βιέννης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με τη Βουλγαρία, ανέφερε το βουλγαρικό τηλεοπτικό κανάλι BTV. 

Αυτό έγινε γνωστό μετά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργού Εξωτερικών Μπουγιάρ Οσμάνι. Οι Ρώσοι διπλωμάτες πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός των επόμενων πέντε ημερών.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει σχέση μεταξύ των διπλωματών που καταδιώκονται από τα Σκόπια και εκείνων από τη Σόφια, ο Οσμάνι είπε:

 «Δεν μπορώ να σχολιάσω τις ενέργειες αυτών των διπλωματών, οι οποίες είναι αντίθετες με τη Σύμβαση της Βιέννης, αλλά το πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους είναι το ίδιο, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα δυσαρέσκειας στη χώρα, η οποία μπορεί να σχετίζεται με τέτοιες δραστηριότητες στη Βουλγαρία».

Ως παράδειγμα, ο Οσμάνι ανέφερε αξιωματούχους από θεσμικά όργανα των Σκοπίων που τηλεφώνησαν και είχαν συνομιλίες με τη Βουλγαρία την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να μην επιλυθεί η διαφορά μεταξύ των δύο χωρών και να αρθεί το βέτο στην ένταξη της χώρας στην ΕΕ.

dnevnik.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr