Υπουργός Άμυνας Βουλγαρίας: Τα ελληνικά αντιαεροπορικά συστήματα περνούν από τη Βουλγαρία αλλά δεν μένουν εδώ


Απρίλιος 3, 2022. Ελλάδα.

Ο υπουργός Άμυνας Ντράγκομιρ Ζάκοφ δήλωσε ότι «Έλληνες στρατιωτικοί διέρχονται από τη Βουλγαρία, αλλά δεν θα διαθέσουν αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα στη χώρα μας», με τον τρόπο αυτό διαψεύστηκαν οι πληροφορίες  της ελληνικής εφημερίδας «Καθημερινή», που δημοσίευσε σχετικά στη διάρκεια της ημέρας, σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

Συγχρόνως, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία παροχής κρανών και θωράκισης στην Ουκρανία. Έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τον άμαχο πληθυσμό και μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Η χώρα μας δεν δίνει μαχητικά όπλα, καθώς δεν έχει ληφθεί απόφαση από την Εθνοσυνέλευση, εξήγησε ο υπουργός.

Ο Ζάκοφ είπε ότι μια τέτοια απόφαση δεν εξαρτάται από τον ίδιο, αλλά ως πρώην διπλωμάτης ήταν της άποψης ότι όταν μια χώρα είναι θύμα, δεν μπορεί παρά να προστατεύεται.

Αυτή τη στιγμή, ο βουλγαρικός εναέριος χώρος μπορεί να φυλάσσεται από βουλγαρικά αεροπλάνα και βουλγαρικό πλήρωμα, αλλά βασιζόμαστε επίσης στους συμμάχους μας, είπε χαρακτηριστικά.

Τα πρώτα αμερικανικά μαχητικά F 16 αναμένεται να φτάσουν στη Βουλγαρία το πρώτο τρίμηνο του 2025. Μέχρι το τέλος του 2025, όλοι τα άλλα θα είναι εδώ, για τα οποία η Βουλγαρία έχει ήδη πληρώσει ολόκληρο το ποσό των 2 δισ. λέβα. Δύσκολα θα υπάρξει ποινή για την καθυστέρηση, καθώς οφείλεται σε ανωτέρα βία.

24chasa.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr