Το Ισραήλ είπε στην Ελλάδα ότι δεν είναι ‘μυστικές’ οι σχέσεις με την Τουρκία


Απρίλιος 6, 2022. Ελλάδα.

 

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ είπε στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη: «Όλοι γνωρίζουν για τις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ, δεν είναι μυστικό, η σχέση μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας έχει βελτιωθεί», είπε, σημειώνει η τουρκική ‘Star’.

Ο Λαπίντ, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα για την τριμερή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου, έγινε δεκτός από τον Μητσοτάκη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις του στην περιοχή, οι διεθνείς εξελίξεις, οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ και η ενεργειακή ασφάλεια.

Τα μέρη συμφώνησαν για τη διαφοροποίηση των ενεργειακών πόρων και τη συνεργασία στην αξιολόγηση των ενεργειακών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο.

««Όλοι ξέρουν, δεν είναι μυστικό,οι σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας έχουν βελτιωθεί».

«Αυτό σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει τις στενές μας σχέσεις με την Ελλάδα.

Αυτή η συμμαχία που έχουμε είναι πολύ σημαντική για εμάς. Θα ενημερωθείτε για όλα, θα συνεργαστούμε και σε αυτό καθώς και σε άλλα θέματα »,είπε ο Λαπίντ.

 Αναφερόμενος στη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας ο Λαπίντ είπε, «Πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους για να προμηθεύουμε (ενέργεια) την Ευρώπη, ώστε η Ευρώπη να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της σε θέρμανση και ηλεκτρισμό. Θα συμμετάσχουμε στη διαδικασία και θα το πετύχουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Στην τάση η οποία δημιουργήθηκε για απομάκρυνση από το ρωσικό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και στην αύξηση της ποικιλομορφίας των πηγών ενέργειας, ο Μητσοτάκης δήλωσε «πιστεύω ότι η Ανατολική Μεσόγειος γίνεται πιο σημαντική. Επομένως, όλες οι συνδέσεις λειτουργούν στην Ανατολική Μεσόγειο, είτε μέσω αγωγών, υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ή με ηλεκτρική ενέργεια, πρέπει να βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό κάτω από την εστίασή μας». 

star.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr