Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Δυτικός διπλωμάτης: Η Ρωσία προετοιμάζει την ομάδα «Τίγρης» από τη Συρία για να πολεμήσει την Ουκρανία


Απρίλιος 5, 2022. Ελλάδα.

 

Καθώς και δύο πλευρές έκαναν εκκλήσεις τις τελευταίες εβδομάδες σε ξένους μαχητές να συμμετάσχουν στη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση, ένας δυτικός διπλωμάτης αποκάλυψε την άφιξη τουλάχιστον 300 μαχητών από μεραρχία του συριακού καθεστώτος στη Ρωσία για στρατιωτική εκπαίδευση πριν αναχωρήσουν για την Ουκρανία .

Οι δυνάμεις του συριακού στρατού, από την 25η Μεραρχία,  γνωστές ως δυνάμεις «Τίγρης»  βρίσκονται υπό τη διοίκηση του ταξίαρχου  Σουχάιλ αλ Χασάν, ο οποίος θεωρείται εξαιρετικός στρατιωτικός διοικητής γνωστός για τη στενή του συνεργασία με Ρώσους αξιωματικούς.

Ο δυτικός διπλωμάτης εξήγησε ότι οι Ρώσοι πρόσφεραν σε κάθε μαχητή 1.200 δολάρια το μήνα για έξι μήνες με ένα μπόνους 3.000 δολαρίων κατά την επιστροφή τους στη Συρία, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

 

Επιβράβευση μισθών

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στις οικογένειές τους υποσχέθηκαν 2.800 δολάρια, συν 600 δολάρια το μήνα για ένα χρόνο, εάν ο αγαπημένος τους σκοτωθεί στην επιχείρηση, προσθέτοντας ότι αυτοί οι στρατιώτες στη Συρία κερδίζουν περίπου 100 δολάρια το μήνα, ενώ οι στρατιώτες από τους κατώτερους κερδίζουν περίπου 50 $ το μήνα.

Ένας διοικητής πολιτοφυλακής που αποτελείται από μαχητές από τη Συρία και τις γειτονικές χώρες που υποστηρίζονταν από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία αποκάλυψε ότι η ομάδα του είχε στείλει μια επιπλέον δύναμη 85 ανδρών στη Ρωσία. Πρόσθεσε ότι ανάμεσά τους υπάρχουν Λιβανέζοι, Ιρακινοί και Σύροι.

Εκπαίδευση στη Συρία

Χθες, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι οι δυνάμεις της 25ης Μεραρχίας συνέχισαν, για τρίτη ημέρα, την εκπαίδευση στην κεντρική και βορειοδυτική Συρία ως προετοιμασία για τις μάχες μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία.


Πρόσθεσε ότι η 25η Μεραρχία διεξάγει εκπαίδευση «υψηλού επιπέδου» στην Ιντλίμπ και στις ανατολικές περιοχές της Χομς και της Χάμα για να προετοιμάσει τους μαχητές και τους διοικητές της να πολεμήσουν την Ουκρανία στο πλευρό των Ρώσων, εάν τους ζητηθεί. 

Ταυτόχρονα, η Ρωσία σηματοδοτεί στη διεθνή κοινότητα ότι εκπαιδεύει συριακές στρατιωτικές ομάδες για να λάβουν μέρος στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο σε περίπτωση κλιμάκωσης των μαχών και των συγκρούσεων στην Ουκρανία.


Η στρατιωτική εκπαίδευση των δυνάμεων που προορίζονταν να επιχειρήσουν στην Ουκρανία περιελάμβανε επίσης  αερομεταφερόμενες μονάδες της μεραρχίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο, το οποίο πρόσθεσε ότι «περιλάμβανε επίσης στην επιχείρηση εκπαιδευτικά ελικοπτέρα που προσγειώθηκαν από το (ρωσικό) αεροδρόμιο της βάσης  Χμέιμιμ στη  επαρχία Λατάκια,  της δυτικής Συρίας».

Στις ασκήσεις συμμετείχαν περίπου 700 Σύροι στρατιώτες και αξιωματικοί που λειτουργούσαν υπό τις ρωσικές δυνάμεις και ανέφεραν ότι οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν μετά την επιστροφή «πιστών εκπροσώπων των δυνάμεων του συριακού στρατού, από μια προκαταρκτική περιοδεία στη Ρωσία».

«Σε χρήματα»

Ο Μπασάμ αλ Αχμάντ, επικεφαλής της ομάδας «Σύριοι για την Αλήθεια και τη Δικαιοσύνη», μια ομάδα υποστήριξης που έχει διεξάγει έρευνα για το εμπόριο Σύριων μισθοφόρων, ισχυρίζεται ότι «το κίνητρο είναι συνήθως τα χρήματα».

Πρόσθεσε ότι ορισμένοι Σύροι αισθάνονται πιστοί στη Ρωσία λόγω της υποστήριξής της στον Άσαντ, ενώ άλλοι συμμετέχουν στον αγώνα επειδή απλά χρειάζονται χρήματα και πιστεύουν στις υποσχέσεις των στρατολογητών ότι θα τους ανατεθούν μη μαχητικές αποστολές, όπως η διατήρηση βάσεων ή πετρελαϊκών εγκαταστάσεων.


Ο Αλ-Αχμάντ εξήγησε επίσης, «Μερικοί άνθρωποι δεν τους πειράζει να πολεμούν, αλλά υπάρχουν ομάδες που σίγουρα επωφελούνται από τις ανάγκες των ανθρώπων».
Συνέχισε, «Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, οι άνθρωποι πληρώνουν αυτό το τίμημα. Οι άνθρωποι συμμετέχουν σε πολέμους που δεν είναι οι πόλεμοι τους».

Οι δυτικές χώρες προειδοποιούν

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι αποκάλυψε την Τετάρτη ότι περίπου χίλιοι μισθοφόροι της ρωσικής ομάδας Βάγκνερ βρίσκονται ήδη στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων Σύριων.

Οι δυτικές χώρες, με επικεφαλής τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της πρόσφατης αντιπαράθεσης με τη Μόσχα, καθώς και άλλες χώρες, έχουν προειδοποιήσει τους πολίτες τους να μην συμμετέχουν στις μάχες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ρωσική στρατιωτική εισβολή, που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, συνεχίζεται ακόμα παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για ηρεμία και παρά τις οδυνηρές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στους Ρώσους.

nziv.net

 --

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr