Βουλγαρία: Μετακινήσεις στρατιωτικών οχημάτων από Ελλάδα προς τη Ρουμανία


Απρίλιος 5, 2022. Ελλάδα.

Σόφια.

Την περίοδο από 5 έως 7 Απριλίου θα υπάρξει μετακίνηση στρατιωτικού εξοπλισμού κατά μήκος των οδικών εθνικών αρτηριών και σιδηροδρομικώς, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Συνοδείες θα μεταφέρουν στρατιωτικό υλικό θα διέρχονται από τη χώρα μας με κατεύθυνση από Ελλάδα προς Ρουμανία.

Στο ίδιο δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί στρατιωτική μεταφορά σιδηροδρομικώς.

 Πτήσεις ελικοπτέρων από τον αμερικανικό στρατό στην Ευρώπη από τη Ρουμανία προς το εκπαιδευτικό κέντρο Novo Selo και αντίστροφα θα πραγματοποιηθούν στις 7 και 8 Απριλίου, σύμφωνα με ένα προκαταρκτικό σχέδιο πτήσης.

Οι πτήσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της κοινής βουλγαροαμερικανικής εκπαίδευσης «Joint Training».

Υπενθυμίζεται ότι η κοινή εκπαίδευση διεξάγεται φέτος από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο στο πλαίσιο των προγραμματισμένων για το 2021 ασκήσεων του Βουλγαρικού Στρατού στη χώρα και στο εξωτερικό.

Σχηματισμοί του Αμερικανικού Στρατού στην Ευρώπη συμμετέχουν σε αυτήν εκ περιτροπής.

Η Κοινή Εκπαίδευση περιλαμβάνει δυνάμεις και πόρους από το Υπουργείο Άμυνας, τις δομές υπό την άμεση εξουσία του Υπουργού Άμυνας και τον Βουλγαρικό Στρατό.

Οι κοινές ασκήσεις αυξάνουν τη μαχητική ικανότητα των βουλγαρικών ενόπλων δυνάμεων και συμβάλλουν στη διαλειτουργικότητα σε εθνικό και συμμαχικό σχήμα.

focus-news.net

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr