«Η Βρετανία έστειλε ειδικούς στη δολιοφθορά κοντά στο Λβιβ»


Απρίλιος 23, 2022. Ελλάδα.

Χέρσον.

Τουλάχιστον δύο ομάδες περίπου 20 ειδικών σε σαμποτάζ και ανταρτοπόλεμο από την Ειδική Αεροπορική Υπηρεσία της Μεγάλης Βρετανίας (Special Air Service - SAS) εγκαταλείφθηκαν στην περιοχή Λβιβ - στη θέση της αεροπορικής ταξιαρχίας της στρατιωτικής αεροπορίας των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, δήλωσε στο RIA Novosti Ρώσος αστυνομικός, επικαλούμενος πληροφορίες που έλαβε από πηγές του Ουκρανικού Στρατού.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από πηγές στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, τουλάχιστον δύο ομάδες στρατιωτών αναπτύχθηκαν στον οικισμό Μπρόντι, στην περιοχή Λβιβ, στην περιοχή της 16ης χωριστής ταξιαρχίας της στρατιωτικής αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από την πόλη Χέρεφορντ στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου βρίσκεται η έδρα της SAS.  Η σύνθεση κάθε ομάδας περιλαμβάνει  8-10 άτομα», είπε η πηγή.

Διευκρίνισε ότι πρόκειται για ειδικούς στον τομέα των σαμποτάζ και των κομματικών δραστηριοτήτων, καθώς και στον τομέα της στρατολόγησης και εκπαίδευσης πρακτόρων για κατασκοπεία σε εχθρικό έδαφος.

Οι ομάδες αυτές θεωρούνται από τις πιο εξειδικευμένες στον κόσμο στον τομέα της οργάνωσης πραξικοπημάτων, μαζικών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, δολοφονιών επί πληρωμή πολιτικών προσώπων, στρατολόγησης πρακτόρων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται σε υψηλότερα κλιμάκια εξουσίας και προετοιμάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

«Δεν πρόκειται για συνηθισμένες ειδικές δυνάμεις, αυτοί είναι διανοούμενοι, σε κάθε ομάδα υπάρχει πάντα ένας ιδεολόγος, θα έλεγε κανείς, ένας καθηγητής, και οι υπόλοιποι είναι εξειδικευμένοι ειδικοί», πρόσθεσε ο Ρώσος αξιωματικός επιβολής του νόμου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις ζώνες μάχης, οι ειδικοί της SAS αποστέλλονται σε υπηρεσία υπό την κάλυψη ιατρών των Λευκών Κρανών και άλλων ανθρωπιστικών οργανώσεων.

«Με μεγάλο βαθμό πιθανότητας, αυτοί οι ειδικοί έφτασαν για να βελτιώσουν τις δεξιότητες και την αποτελεσματικότητα των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών ενώ συντονίζουν τις δραστηριότητες ομάδων δολιοφθοράς στα εδάφη της Ουκρανίας που ελέγχονται από τα ρωσικά στρατεύματα», ανέφερε η πηγή.

Η Βρετανική Ειδική Αεροπορική Υπηρεσία , που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, είναι γνωστή για τη συμμετοχή σε πολλές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου της Κορέας, της σύγκρουσης στη Βόρεια Ιρλανδία , της σύγκρουσης με την Αργεντινή για τα νησιά Φώκλαντ (Μαλβίνες), τους Πολέμους του Περσικού Κόλπου, η εισβολή του ΝΑΤΟ στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και τη Γιουγκοσλαβία , ο πόλεμος στο Αφγανιστάν, γράφει το Ria Novosti.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr