Η Τουρκία κατηγορεί το PKK για τη βομβιστική επίθεση στην Προύσα

Ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε στην Προύσα την Τετάρτη, καθώς περνούσε λεωφορείο που μετέφερε υπαλλήλους στη φυλακή.

Απρίλιος 22, 2022. Ελλάδα.

 

Η Τουρκία κατηγόρησε σήμερα το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) ότι βρίσκεται πίσω από τη βομβιστική επίθεση στην Προύσα την Τετάρτη που σκότωσε ένα άτομο και τραυμάτισε άλλους, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι NTV.

«Έχουμε ταυτοποιήσει τους δράστες της επίθεσης. Είναι η τρομοκρατική οργάνωση Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα (MLKP) που συνδέεται με το PKK, η οποία ενεργεί ως υπεργολάβος της», δήλωσε στο NTV ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Το Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα (MLKP) είναι μια ακροαριστερή ομάδα που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία.

 Ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε στην Προύσα την Τετάρτη, καθώς περνούσε λεωφορείο που μετέφερε υπαλλήλους στη φυλακή. Ένα άτομο σκοτώθηκε και 13 τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Ηχητική βόμβα εξερράγη χθες στη συνοικία Γκαζιοσμανπασά της Κωνσταντινούπολης. Κανείς δεν τραυματίστηκε, αλλά τα γύρω κτίρια υπέστησαν ζημιές.

 Ο Σοϊλού είπε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από το PKK (DKP-BÖG), μια άλλη οργάνωση που είπε ότι συνδέεται με το PKK.

Οι επιθέσεις έγιναν εν μέσω μιας νέας μεγάλης κλίμακας επιχείρησης του τουρκικού στρατού αυτή την εβδομάδα εναντίον Κούρδων μαχητών στο βόρειο Ιράκ.

 Η νέα εισβολή της Τουρκίας στο Ιράκ είναι μέρος των συνεχιζόμενων επιθέσεων του τουρκικού στρατού σε Κούρδους αυτονομιστές στη Συρία και το βόρειο Ιράκ.

focus-news.net

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr