Νίκολα Ντιμιτρόφ: Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας μας βλέπει όπως ο Πούτιν την Ουκρανία


Απρίλιος 22, 2022. Ελλάδα.

Σκόπια.

Το να μιλάς για την ταυτότητα ενός άλλου και όχι για την ταυτότητα άλλου λαού, είναι αναιδές, αγενές και άσεμνο, γράφει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Η τοποθέτησή του ήρθε μετά τη δήλωση του Βούλγαρου προέδρου Ρούμεν Ράντεφ, ο οποίος είπε ότι η ‘μακεδονική’ ταυτότητα είναι πλαστογραφία της Κομμουνιστικής Διεθνούς.

«Το ζήτημα της ταυτότητας στο διεθνές δίκαιο είναι ένα εσωτερικό ζήτημα. Αυτό το θέμα μπορεί να απαντηθεί μόνο από τα άτομα στα οποία αναφέρεται η ερώτηση και  από κανέναν άλλο. 

«Το να ισχυρίζεται κανείς ότι η ταυτότητα κάποιου είναι τεχνητή, είναι πλαστή, είναι αναλφάβητος», απάντησε ο Ντιμιτρόφ στην ανακοίνωσή του.

Ακόμη, ο πρώην υπουργός εξηγεί ότι όλα τα έθνη στον κόσμο είναι κοινωνικά δημιουργήματα, κοινωνικά κατασκευάσματα.

«Το αποτέλεσμα ενός συγκεκριμένου και πολύπλοκου συνόλου ιστορικών γεγονότων και διαδικασιών. Επειδή δεν πρόκειται για γονίδια, πρόκειται για μια αίσθηση κοινότητας», έγραψε ο Ντιμιτρόφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δήλωση ότι οι Σλαβομακεδόνες είναι πλαστοί είναι προσβολή και ρητορική μίσους.

«Το γεγονός ότι αυτή η δήλωση προέρχεται από την κρατική ηγεσία στη Σόφια είναι κορυφαίο σκάνδαλο. Η δήλωση είναι προφανώς αντι-‘μακεδονική’ και εχθρική. Για να μιλήσουμε για κάποια αντιβουλγαρική πολιτική στη χώρα μας, πρέπει να μιλήσουμε για τους Βούλγαρους. Δεν έχουμε κανένα αίτημα από τη Βουλγαρία, παρά μόνο να μας σεβαστεί. Αυτό αφορά εμάς, είμαστε το αντικείμενο της δήλωσης, όπως είμαστε και το αντικείμενο της αντιευρωπαϊκής διαμάχης.

Ασχολείται με τη μακεδονική ταυτότητα, αποκαλώντας την πλαστογραφία της Κομμουνιστικής Διεθνούς. Αυτή είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη αφήγηση, αδιανόητη σε μια δημοκρατική Ευρώπη. Δυστυχώς, πανομοιότυπη με την αφήγηση του Πούτιν στη γειτονική Ουκρανία», έγραψε ο Ντιμιτρόφ.

makfax.com.mk

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr