Ουκρανία: Συνελήφθη εισαγγελέας- πληροφοριοδότης των Ρώσων στο Νικολάεφ


Απρίλιος 5, 2022. Ελλάδα.

Κίεβο.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας- SBU, συνέλαβε τον επικεφαλής της εισαγγελίας της περιφέρειας  Νικολάεφ με την κατηγορία ότι μετέφερε στρατιωτικές πληροφορίες στη Ρωσία.

 Αυτό έγινε γνωστό από δημοσίευμα του Γραφείου Τύπου της SBU στο Facebook στις 5 Απριλίου.
Σύμφωνα με την ανάρτηση, ανέφερε στον εχθρό δεδομένα για την επιχειρησιακή κατάσταση στο Νικολάεφ και την περιοχή, για τους χαμένους στρατιωτικούς και πολίτες, για κρατούμενους, τους χώρους κράτησής τους, τα αποτελέσματα των επιθέσεων του Νικολάεφ, καθώς και καθημερινούς κωδικούς πρόσβασης σε σημεία ελέγχου στην επικράτεια της περιοχής.
 
Οι ειδικές υπηρεσίες ανέφεραν ότι ο ύποπτος χρησιμοποίησε τις υπηρεσίες διαμεσολαβητή για να προστατευτεί.

«Για να τεκμηριώσει τον προδότη, η SBU διεξήγαγε μια ειδική επιχείρηση για να μιμηθεί το έγκλημα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν το κινητό τηλέφωνο του υπόπτου, εξοπλισμός υπολογιστή και flash drives που περιείχαν στοιχεία για τις παράνομες δραστηριότητές του.

Κατά την ανάκριση ο συλληφθείς ομολόγησε την εγκληματική του δράση και κατέθεσε ανάλογα.

Ο υπάλληλος ενημερώθηκε για το αδίκημα του άρθ. 111 του Ποινικού Κώδικα της Ουκρανίας (προδοσία). Η κύρωση του άρθρου προβλέπει φυλάκιση έως 15 ετών.

Όπως είπε η πηγή στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου στην ουκρανική έκδοση «GORDON» , πρόκειται για τον επικεφαλής της εισαγγελίας του Νικολάεφ, Γκενάντιι Γκερμάνε.

gordonua.coml

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr