Κριμαία: Στη Σεβαστούπολη συνελήφθησαν άτομα που κατέστρεψαν αυτοκίνητα με το γράμμα «Ζ»



Απρίλιος 5, 2022. Ελλάδα.

Κριμαία.

Η αστυνομία της Σεβαστούπολης και οι συνάδελφοί τους από την περιφερειακή Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας συνέλαβαν δύο υπόπτους για σκόπιμη ζημιά σε αυτοκίνητα στα οποία ήταν επικολλημένο το σύμβολο Ζ.

Αυτό ανακοινώθηκε στις 5 Απριλίου από την επίσημο εκπρόσωπο της το Υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ιρίνα Βόλκ.

  Σύμφωνα με το ρωσικό δημοσίευμα : «Κατά τις έρευνες στα σπίτια τους, κατασχέθηκαν μαχαίρια, καθώς και φωτογραφίες, έντυπα και σύνεργα της ναζιστικής πειθούς», σύμφωνα με το τμήμα  του ρωσικού υπουργείου.

Η αστυνομία βρήκε επίσης τα smartphones των υπόπτων, τα οποία περιείχαν πλάνα που επιβεβαίωνε τις παράνομες δραστηριότητες πολιτών.

 Οι δράστες συνελήφθησαν, εναντίον τους σχηματίστηκε ποινική υπόθεση σύμφωνα με το Μέρος 2 του άρθρου. 167 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας «Εσκεμμένη καταστροφή ή ζημία περιουσίας».


Επισημαίνεται ότι την 1η Απριλίου, το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας απαγόρευσε τη χρήση των συμβόλων Z και V , που χρησιμοποιεί ο ρωσικός στρατός στην εισβολή του στο Ντονμπάς, όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα του το κόμματος Υπηρέτης του Λαού.

Izvestia.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr