Πρόεδρος Ουκρανίας: «Θα γίνουμε ένα μεγάλο Ισραήλ»


Απρίλιος 8, 2022. Ελλάδα.

 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι είπε ότι το μεταπολεμικό μοντέλο για την Ουκρανία θα ήταν ένα «Μεγάλο Ισραήλ» με τεράστια έμφαση στις δυνάμεις ασφάλειας και άμυνας και αστυνόμευσης σε δημόσιους χώρους, ακόμη και μετά το τέλος του πολέμου με τη Ρωσία.


Σε μια φλογερή ομιλία προς τον ουκρανικό λαό, ο πρόεδρος Ζελένσκι είπε:

«Θα γίνουμε ένα μεγάλο Ισραήλ με δικό μας πρόσωπο. Μην εκπλαγείτε αν έχουμε δυνάμεις στρατού ή εθνοφρουράς σε κινηματογράφους, σούπερ μάρκετ, εμπορικά κέντρα, ανθρώπους με όπλα  παντού, να είστε βέβαιοι γι' αυτό».

Και πρόσθεσε: «Όπως έκαναν οι Ισραηλινοί που έχουν περικυκλωθεί από εχθρούς σε όλη την ιστορία τους, έτσι η Ουκρανία θα κάνει το ίδιο».

 Ο Ουκρανός πρόεδρος κατηγόρησε τη Ρωσία ότι διέπραξε ορισμένα από τα χειρότερα εγκλήματα πολέμου από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο σε ομιλία του στον ΟΗΕ.

Ο Ζαλένσκι αναφέρθηκε στις γνωστές δίκες μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και στη δίκη του Αδόλφου Άιχμαν στο Ισραήλ, ο Ζελένσκι είπε: «Θέλω να υπενθυμίσω στους Ρώσους ότι ο Ρίμπεντροπ δεν γλίτωσε τη δικαιοσύνη μετά τον πόλεμο, ούτε καν ο Άιχμαν». 

Αμφισβήτησε επίσης την αποτελεσματικότητα του ΟΗΕ και είπε: «Αν δεν ξέρεις πώς να πάρεις μια απόφαση, μπορείς να διαλυθείς εντελώς, αν δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο από το να μιλήσεις».


Ο Ουκρανός πρόεδρος επισκέφτηκε πόλεις που καταλήφθηκαν εκ νέου από τον ουκρανικό στρατό, περιγράφοντας το μακελειό που είδε: «Ο ρωσικός στρατός λεηλάτησε ανοιχτά τις πόλεις και τα χωριά που κατέλαβε. Κλέβουν από φαγητό μέχρι χρυσά σκουλαρίκια που βγάζουν από αιμόφυρτες γυναίκες», γράφει το ισραηλινό δημοσίευμα.

bhol.co.il

-

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr