Κατασκοπεία: Οι Ολλανδοί καταγγέλλουν ότι στη Βουλγαρία προσπάθησαν να αποσπάσουν πληροφορίες για τα F-35 από πιλότο



Απρίλιος 19, 2022. Ελλάδα.

Όπως είναι γνωστό ολλανδικά αεροσκάφη F-35 έχουν μεταφερθεί  το τελευταίο δεκαήμερο στη Βουλγαρία για τη διαφύλαξη του εναέριου χώρου της.

Ολλανδός πιλότος των μαχητικών F-35 στη Βουλγαρία, έχει αναφέρει ότι τον προσέγγισαν και του πρόσφεραν ανταλλάγματα για πληροφορίες σχετικά με τα μαχητικά αεροσκάφη.

 Αυτό δήλωσε η ολλανδική ιστοσελίδα «New Gazette Rotterdam» σε ρεπορτάζ για την αποστολή των μαχητικών στη Βουλγαρία, όπως αναφέρει η BNR.

Το δημοσίευμα, παραθέτει δήλωση του διοικητή της ολλανδικής Πολεμικής Αεροπορίας, Αντιστράτηγου Dennis Laut, ο οποίος είπε ότι στην αρχή της αποστολής οι Ολλανδοί πιλότοι έπρεπε να παραδώσουν τα προσωπικά τους τηλέφωνα «για να αποφευχθεί η διαρροή προσωπικών πληροφοριών και ο εκβιασμός».

Αναφέρεται μάλιστα ότι πρόσφεραν χρηματικό ποσό για τη λήψη πληροφοριών για τα μαχητικά αεροσκάφη, χωρίς ωστόσο το δημοσίευμα να διευκρινίζει περισσότερες πληροφορίες.

Το ολλανδικό άρθρο μιλά για την κατασκοπευτική δράση στη Βουλγαρία και την πολιτική ευαισθησία με την οποία η Βουλγαρία αντιμετωπίζει τη Ρωσία.

Επιπλέον, παρουσιάζει τις τελευταίες συζητήσεις για τον Ρώσο πρεσβευτή στη Βουλγαρία σημειώνοντας το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα απείλησε να αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό σε περίπτωση στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία. Παραθέτει ακόμη και τη συζήτηση για την απομάκρυνση του μνημείου του σοβιετικού στρατού από κεντρικό σημείο της Σόφιας.

Ο συντάκτης του άρθρου σημειώνει την αποφυγή σαφούς ορισμού της Ρωσίας ως επιτιθέμενης στην Ουκρανία, ακόμη και σε μια ομιλία του Βούλγαρου Αρχηγού Άμυνας Ναύαρχου  Εμίλ Εφτίμοφ την περασμένη Πέμπτη, όταν ξεκίνησε μια κοινή αποστολή με τη βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία.

Τα F-35 είναι αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας και 4 από αυτά θα παραμείνουν στη Βουλγαρία μέχρι τα τέλη Μαΐου για την ενίσχυση της ασφάλειας στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησής μας, ο αριθμός τους μπορεί να φτάσει τα 8.

dnes.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr